Lakossági bejelentés után Debrecenben elfogták a hencidai emberrablókat

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök rövid időn belül Debrecenben fogták el azt a férfit és társát, akik a megalapozott gyanú szerint egy gépkocsival Nyírábrányból akarata ellenére elvittek egy fiatal lányt.

A nagyáruház parkolójában figyeltek fel a körözött gépkocsira és a bent ülőkre

A nagyáruház parkolójában figyeltek fel a körözött gépkocsira és a bent ülőkre

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást Gy. Attila és R. Tamás ellen.

Mint arról a Dehir.hu részletesen beszámolt, január 6-án, szerdán reggel Nyírábrányban Gy. Attila a barátnőjét az utcán megfogta és a hajánál fogva a gépjárművéhez húzta. A 28 éves férfi egy késsel megfenyegette a 17 éves lányt, akit akarata ellenére berángatott a Volkswagen típusú gépkocsiba, amelyet a férfi társa, egy hencidai lakos vezetett. A két férfi a sértettel a helyszínről ismeretlen helyre távozott.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság elrendelte a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Gy. Attila körözését, majd erről felhívást tett közzé a rendőrség honlapján.

Ezt követően szerdán 19 óra 45 perckor a rendőrök megjelentek a Debrecen, Kishegyesi úti bevásárlóközpont parkolójában, mert lakossági bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére arról, hogy ott parkol a felhívásban szereplő Volkswagen típusú személygépkocsi, amelyben két férfi és egy lány ül.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai Gy. Attilát és társát, a 41 éves R. Tamást a helyszínen elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A 17 éves lányt a rendőrök orvoshoz vitték.

A nyomozók megkezdték a két hencidai férfi elszámoltatását.

elfog