Küzdelmes mérkőzésen vágtak vissza a DEAC-kosarasok a Vásárhelynek

A férfi kosárlabda NB I/B küzdelmei során visszavágott az őszi hódmezővásárhelyi hosszabbításos vereségért a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata. A 14. forduló záró mérkőzésén, kiélezett csatában, végül tizenkét pontos sikert arattak dr. Nagy Ágoston tanítványai a nagyszerűen küzdő Vásárhelyi Kosársuli ellen.

Potyogtak a kosarak a találkozó elején, mindkét együttes nagyszerűen járatta a labdát támadásban, két perc után 8-5-ös vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Ezután sebességet váltott a DEAC, s egy 9-0-s rohanásnak köszönhetően át is vette a vezetést, melynek egy vendég időkérés lett az eredménye. A negyed végére azonban újra magukra találtak vásárhelyiek, és Vas Péter ponterős játékával két egységnyire zárkóztak.

A rövidszünet után minkét edző frissítette csapatát, de egyik oldalon sem sikerült megtalálni azt az ötöst, amely tartósan eredményes tudott volna maradni. Ebben a periódusban nagyon sok hibával játszottak hajdúságiak, csak maguknak köszönhették, hogy ellenfelük rendre fel tudott zárkózni. A pontatlan passzok és a figyelmetlenségek miatt a Hódmezővásárhely a játékrész végére egyenlíteni is tudott, így 33-33-as eredménnyel mehettek a nagyszünetre a felek.

A fordulást követően állva hagyta riválisát a DEAC. Nagy Botond két hárompontosával és Patkovic Filip közelijével hamar megnyugtató előnyre tett szert a házigazda. Hiába mozgósított nagy erőket a vendégcsapat a felzárkózás érdekében, a cívisvárosiaknál mindig akadt valaki, aki hátára vette csapatát. A már megszokott lendületes játék ismét meghozta gyümölcsét, s a játékrészt tizenhárom egységgel nyerték Vas Viktorék.

A megnyugtató előny tudatában kissé könnyedén vették a védekezést a hazaiak, de mivel támadó oldalon megtalálták az eredményesség kulcsát, nem tudtak közelebb lopózni dr. Elek Ákos fiai. Nagyszerűen járatták a labdát a hajdúságiak a záró felvonásban is, a palánk alatt és távolról is egyaránt eredményesek voltak.

Bár a találkozó egyes időszakaiban akadozott a DEAC játéka, megérdemelt sikert arattak, mellyel továbbra is ott loholnak a listavezető Salgótarján nyomában.

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Vásárhelyi Kosársuli 87–75 (22-20, 11-13, 28-15, 26-27)
DEAC: Patkovic 17, Kovács 7, Gál 4, Nagy Be. 11/9, Nagy Bo. 17/12 – cserék: Takács 10, Erdei 13/9, Vas 8.

Dr. Nagy Ágoston:
– Az első félidőben nagyon sok biztos dobást hagytunk ki, és olyan eladott labdáink voltak, amit magunk sem értünk, így csak harminchárom pontot sikerült dobnunk. A dobóik védését elég későn sikerült megoldanunk, ráadásul tanácstalannak bizonyultunk a négy mezőnyjátékos felállásukkal szemben. Nem lett szép a vége, mivel az utolsó öt percben nagyon sok könnyű pontot kaptunk, de a lényeg a magabiztos győzelem.