Kukákra cseréli a szelektív hulladékgyűjtő zsákokat az AKSD

A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. felhívja az ingatlanhasználók figyelmét arra, hogy az elkülönített hulladék gyűjtésére szolgáló sárga zsákok helyett lehetőséget ad sárga fedeles edény használatára a gyűjtésbe már bevont városrészeken. A családi házas övezetben élők a zsák helyett 120 literes, a társasházak pedig 240 literes edényt igényelhetnek. Mind az igénylés, mind a használat díjmentes.

A vállalathoz beérkezett lakossági észrevételek azt támasztják alá, hogy sokak számára kényelmesebb megoldást jelent a még hasznosítható hulladékok külön gyűjtése kukában, mint zsákban. A társasházakat már megkeresték az elkülönített gyűjtés lehetőségével kapcsolatban, ahol a lakóközösség döntése alapján jelenleg is biztosítja az AKSD a zsákot, vagy az edényt. A jövőben az egyéni ingatlanhasználók számára is szeretnék felkínálni a lehetőséget a sárga fedeles kuka használatára.

sargataetosHa a valaki a továbbiakban sárga fedeles kukában szeretné gyűjteni a hasznosítható hulladékot, azt az AKSD arra kéri, keresse fel személyesen a társaság Ügyfélszolgálati Irodáját. Az edényt ingyenes át lehet venni, vagy igény esetén meghatározott díj ellenében kiszállítják a megadott címre.

Mint arról korábban már beszámoltunk, januártól kiterjesztették az elkülönített hulladékgyűjtés gyakorlatát  a megyeszékhely teljes területére. Eddig 600 utcában lehetett külön gyűjteni a papír, a fém és a műanyag hulladékot zsákokba, januártól több ezer utcában, a város egész területén lehetősége lesz erre a családi házakban élőknek.