Kőszeghy Csanád Ábel lett a Jobbik új debreceni elnöke

Tisztújító taggyűlést tartott szerdán a Jobbik Magyarországért Mozgalom Debreceni Alapszervezete. A tagság döntése alapján változott az elnökség összetétele, ugyanis az eddigi elnököt, Kulcsár Gergőt a párt debreceni frakcióvezetője, Kőszeghy Csanád Ábel váltotta a szervezet élén. Az elnöki posztot a politikus két éven keresztül töltheti majd be.

Munkáját a jövőben négy alelnök segíti, Ágoston Tibor mellett Biró László, Csikai József és Sándor Lajos.

A Jobbik debreceni alapszervezete tavaly tartott legutóbb tisztújítást, mert a 2014 októberében elnöknek választott Ágoston Tibor magánéleti okokra hivatkozva kérte, hogy válasszanak új elnököt a helyére. Ekkor vette át a tisztséget Kulcsár Gergely önkormányzati képviselő, aki már akkor jelezte, hogy 2015 végéig vállalja a megbízást. Így lényegében az elmúlt két évben két vezetője is volt a párt debreceni szervezetének

Az alelnökök között is változott a tagság, ugyanis a korábbi elnökségből kiesett Kulcsár Gábor, a Jobbik Debreceni Alapszervezetének alapító tagja, korábbi önkormányzati képviselő, valamint Lamos Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának korábbi elnöke. Mint megtudtuk, ők is maguk kérték a váltást, ugyanis munkahelyi elfoglaltságaik  miatt nem tudták a továbbiakban vállalni a poszttal járó kötelezettségeket.

Az új elnök, Kőszeghy Csanád Ábel a Dehir.hu érdeklődésére elmondta, nem tervez koncepcióváltást a szervezet élén, folytatja a már megkezdett munkát.