Korszerűbb lett a megyei kormányhivatal Erzsébet utcai épülete

Korszerűsítették Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztályának, valamint a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Szakértői Bizottságainak otthont adó, Erzsébet utca 27. szám alatt található épületét. A fejlesztés során tizenegy modern vizsgálóhelyiséget, akadálymentes vizesblokkokat, személyzeti öltözőket alakítottak ki és egy akadálymentes parkolót is létesítettek.

Akadálymentes és korszerű lett az épület

Akadálymentes és korszerű lett az épület

Ezek mellett informatikai eszközöket, képességvizsgáló munkaszimulátorokat is vásároltak. Az akadálymentesítés eredményeként az 1771 négyzetméteres épületbe most már a látás- és hallássérültek, az értelmi fogyatékkal élők és a mozgáskorlátozottak is jóval könnyebben tudnak bejutni.

Az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően az épület energetikai minősítése F kategóriáról B-re változott,  így most már kedvezőbb energetikai mutatókkal rendelkezik.

A kiemelt Európai Uniós projektet a hivatal valamint tizennyolc megyei kormányhivatal együttműködve valósította meg, a létesítmény átalakítását az Európai Unió közel 131 millió forinttal támogatta.