Könczei esélye: debreceni hokis is készülhet az olimpiai selejtezőre

Rich Chernomaz szövetségi kapitány bő, 33 fős keretét a február 11. és 14. között esedékes budapesti olimpiai selejtező tornára jelölte ki. A magyar szövetség szerda reggeli tájékoztatása szerint Stipsicz Bence, Szaller Márk és Galló Vilmos most mutatkozhat be a felnőtt válogatottban. A három tehetséges fiatal debütálására azért kellett eddig várni, mert ősszel a junior csapattal készültek, illetve nyerték meg decemberben a divízió II/A világbajnokságot.

Könczei nagy álma válhatna valóra   Fotó: Mudra László

Könczei nagy álma válhatna valóra Fotó: Mudra László

A magyar válogatott február 8-án hétfőn a Tüskecsarnokban kezdi meg felkészülését a selejtezőre. A szakvezető a hétfői és keddi tréningek után szerda délben szűkíti le a mostani bő keretét. Csütörtök délelőtt a selejtezőtorna helyszínén, a Papp László Budapest Sportarénában edz a csapat, majd aznap este Litvánia ellen kezdi meg szereplését. A magyar és a litván csapat mellett Észtország és Lengyelország legjobbjai vesznek részt a selejtezőn, amelyről a győztes jut tovább a következő körbe.

Tokaji Viktor 39 évesen, 222 válogatott-mérkőzéssel a háta mögött döntött úgy, hogy nem szerepel többet a válogatottban, amelynél ugyanakkor – ahogy a tavalyi világbajnokságon is – a szakvezetőség és a játékosok közötti összekötőként tevékenykedik tovább.

A magyar válogatott bő kerete:

kapusok: Bálizs Bence (MAC Budapest), Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (Fehérvár AV19)
védők: Gőz Balázs (DVTK-Jegesmedvék), Kiss Dániel (Újpest), Mestyán István, Pozsgai Tamás, Stipsicz Bence (MAC), Orbán Attila, Szabó Dániel, Szaller Márk, Szirányi Bence, Varga Arnold (Fehérvár), Vas Márton (Fassa, olasz)
csatárok: Frank Banham, Bartalis István, Benk András, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Nagy Gergő, Andrew Sarauer, Sárpátki Tamás, Sikorcin Ladislav, Vincze Péter (Fehérvár), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Leksand, svéd), Könczei Áron (Debreceni HK), Magosi Bálint (Briancon, francia), Nagy Krisztián, Somogyi Balázs (DVTK), Sebők Balázs (KalPa, finn), Sofron István (Klagenfurt, osztrák), Vas János (Slavia Praha, cseh)