Kitömte a Ferencvárost a DHK, s majd az UTE ellen játszhat az elődöntőért

A jégkorong Mol Ligában a DHK a play-off párharc során kedvező rajtpozíciót ígérő 4. helyéért csatázik az újpestiekkel, a Fradi számára pedig továbbra is a rájátszásba jutást jelentő 6. hely megszerzése a tét.

Medvegyev távoli lövése utat talált a Fradi kapujába, ezzel lett 3-1

Medvegyev távoli lövése utat talált a Fradi kapujába, ezzel lett 3-1

A Debrecen a vasárnap esti meccs előtt egy pontra volt a negyedik helyen álló UTE csapatától, s győzelem azért volt fontos számára, hogy az alapszakasz zárásakor, két forduló múltán, pályaelőnnyel indulhasson a rájátszás első körében. A hajdúságiak meg is tesznek mindent ennak érdekében: két újabb orosz játékost igazoltak a héten, a Kontinentális Kupa-győzelemmel rendelkező 24 éves csatárt, Pavel Korszakovot, valamint a DAB kiváló hátvédjét, Tyimur Raszulovot.

Az első szakasz egyetlen Fradi gólja után a második húsz percben felgyorsultak az események. A 31. percben Kovács Bronson Zoltán 5+10+20 perces végleges fegyelmi büntetést kapott, azaz öt perces emberhátrányba kényszerült a DHK. Sikerült kibekkelni, ám ezt követően a debreceni emberelőny (sőt: egy percig kettős emberfór) sem hozott gólt. Ám aztán Kaszkov szólóból egyenlített, majd egy ferencvárosi védelmi hiba után ismét kíméletlenül kihasználta a lehetőséget, s immár a DHK vonult előnnyel a pihenőre.

A harmadik harmad elején felpörgött a DHK: Berta szólóját bravúrral védte Budai, majd a gólvonalról piszkálták ki az újabb debreceni lövést, aztán Dancsfalvi növelhette volna az előny. Végül Medvegyev váltotta gólra a fölényt. Az utolsó három percben a Fradi kapusát lehozva próbált mindent egy lapra feltéve szépíteni – nem sikerült tervüket valóra váltaniuk, ráadásul a debreceni Saluga lőtt egy üreskapus gólt, végleg eldöntve a három pont sorsát.

Debreceni Hoki Klub – Ferencváros ESMTK 4-1 (0-1, 2-0, 2-0 )
Debrecen Jégcsarnok, 300 néző, játékvezetők: Haszonits, Halassy, Pálkövi, Soltész.
DHK: Vay – Raszulov, Medvegyev, Saluga, Piatak, Trosin – Hetényi, Kovács B., Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin – Wéber, Hári, Könczei, Kaszkov – Vincze, Izsák. – Edzők: Jevgenyij Muhin és Igor Razov.
Gólok: Kaszkov (25. – assziszt: Hári és Könczei), Kaszkov (38. – a: Hári és Medvegyev), Medvegyev (50. – a: Hári és Kaszkov) illetve Kovács V. (11.), Saluga (58. – a: Piatak, Medvegyev)
Kiállításpercek: 39 (4+5+10+20), illetve 38 (8+10+20)

Kedden Fehérvárott, szombaton a MAC Budapest vendégeként, a fővárosban lép pályára a Debreceni Hoki Klub csapata. A vetélytárs Újpest a Brassót fogadja a Megyeri úton, s megy még a MAC együtteséhez, a fővárosi Tüskecsarnokba.

Az állás:

1. DVTK Jegesmedvék      45 meccs/109 pont
2. MAC Budapest                          45/104
3. Fehérvár                                    44/ 80
4. Debrecen                                  46/ 68
5. UTE                                          46/ 66
6. FTC                                          46/ 59
7. Csíkszereda                             45/ 56
8. Dunaújváros                             47/ 46
9. Brassó                                      44/ 24