Kiégett egy lakás a Trombitás utcában, továbbterjedt a tűz

Délelőtt 11 óra után néhány perccel kapta a riasztást a megyei katasztrófavédelem arról, hogy tűz ütött ki a Trombitás utca 12. szám alatt található társasházban. Információink szerint a második emeleten lévő lakás teljesen kiégett, de a lángok továbbterjedtek a harmadik emeletre és a tetőtérre is – közölte a megyei igazgatóság szóvivője.

Mint megtudtuk, a tűz oltására összesen öt jármű érkezett a helyszínre és a megyei műveleti szolgálat irányítása mellett huszonegy lánglovag próbálja megfékezni a lángokat. Fél tizenkettőkor még nem tudták eloltani a terjedő tüzet. Az épületet a tűzoltók feszültségmentesítették és kizárták a gázszolgáltatást. Az eddigi felderítés alapján a katasztrófavédelem nem tud arról, hogy az esetben bárki megsérült volna.

Információnk szerint a tűz kiváltó oka az lehetett, hogy a második emeleti lakásban zárlatos lett egy porszívó, a készüléket csupán fél percre hagyta őrizetlenül az ott lakó idős hölgy, mire visszaért, már lángolt a szobája. A füstöt nem sokkal később már két emelettel lentebb is érezni lehetett. A mentősök megvizsgálták a hölgyet, de szerencsére az ijedtségen kívül nem történt baja, így nem kellett őt kórházba szállítani.

A bejelentést követően a rendőrség azonnal a helyszínre érkezett. A tűz miatt a társasház huszonhárom lakójának, egy gyereknek, hat nőnek és tizenhat férfinak kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát, őket a rendőrök az oltás idejére biztonságba helyezték. A rendőrség a környéket biztosítja.

Fotók és további részletek hamarosan