Kiállnak kollégái a kisgyermekkel a karján gyakorló torreádor mellett

A nagy port kavart fényképen az látható, amint a 42 éves torreádor öt hónapos kislányát a karjában tartva gyakorolja a viadalt egy fiatal bikával az arénában. “Carmen debütál, ő az ötödik generáció a családban, aki megvív a bikával” – írta az Instagram-oldalán megjelent kép alá, amelynek hatására nemcsak kritikákat, de életveszélyes fenyegetéseket is kapott, ráadásul a sevillai ügyészség is bejelentette, hogy vizsgálatot indít a gyermek védelme érdekében.

Sokakat felháborított a torreádor magatartása

Sokakat felháborított a torreádor magatartása

A spanyol torreádorvilág azonban kiállt Rivera mellett. “Mi a probléma azzal, hogy megtanítunk egy szakmát a gyerekeinknek, amit szeretünk és ami tele van értékekkel?” – reagált Twitter-oldalán Manuel Díaz, aki a spanyol bikaviadalok egyik igazi sztárja.

Több társával együtt ő is közzétett olyan fotót, amelyen kislányával szerepel az arénában gyakorlás közben.

A spanyol torreádorok uniója egy támogató közleményt adott ki, amelyben leírják, hogy ezt a tradíciót csaknem minden torreádor átélte.

 Rivera mellett kiállt felesége, Lourdes Montes is.

Az ügyben megszólalt Alfonso Alonso spanyol egészségügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter – mint a gyermekvédelem felelőse – aki szerint semmilyen körülmények között nem fogadható el a kiskorúak veszélyeztetése, de úgy látja, hogy ebben az esetben elég a torreádor figyelmeztetése. Azt is mondta, hogy Riverának nagy tapasztalata van, ezért ez a helyzet mégsem olyan, mintha bárki más tenné ugyanezt.

A torreádor, aki az egyik legjelentősebb spanyol torreádordinasztiából származik, az őt ért támadásokra válaszul arra kért mindenkit, hogy tisztelje a hagyományokat. Leírta, hogy nagyapja ugyanígy bevitte az arénába az édesapját, és publikálta azt a mintegy negyven évvel ezelőtti fényképet is, amelyen ő látható gyerekként szintén torreádor édesapja karjaiban viadal közben. Francisco Rivera Ordonez apját 1984-ben, 36 évesen egy bika ölte meg.