Kiállítás mutatja be a hajdúnánási íjász világraszóló sikereit

Egy különleges kiállításon nézheti meg a közönség, milyen győzelmeket aratott itthon és külföldön Mónus József világ-és Európa-bajnok tradicionális távlövő íjász. A tárlaton a lövész elmúlt közel tíz esztendőben elért eredményeit gyűjtötték össze, a 167 darabos páratlan kiállítás anyagát együtt most először láthatja a közönség.

Egy helyen látható a nánási íjász összes nagy sikere

Egy helyen látható a nánási íjász összes nagy sikere

Mónus József bevallása szerint a mindössze 9 év alatt elért győzelmeivel nem önmagáért, nem az egyéni sikerért harcolt és harcol mind a mai napig hanem azért, hogy „a győztes jogán a dobogó legmagasabb fokán állva az egész világnak megmutassa a magyar zászlót.

A többszörös világ-és Európa-bajnok tradicionális távlövő íjász az évek alatt közel 170 díjjal, elismeréssel gazdagodott, ezeket tekinthetik meg most először egy helyen az érdeklődők az Íjaimmal harcolva a múlt tiszteletéért című kiállításon.

ijaszbelso– Ma büszkén elmondom és bátran elmondom bárkinek, bárhol a világon, hogy nem ismerek olyan embert, akit ne tudnék az íjammal legyőzni, s nem is engedem – mondta Mónus József.

A Farkas becenévre hallgató íjász azt is hozzátette, több százezer kilőtt nyílvessző kellett ahhoz, hogy megmutathassa azokat az eredményeket, amelyeket eddigi pályafutása során elért. Mónus Józseffel korábban készült interjúnkat itt olvashatja el.

A kiállítás 2016. július 31-ig tekinthető meg a hajdúnánási városháza emeleti aulájában.