Kiadós vereséggel indult a középdöntőbe a magyar férfi kézicsapat

A Lengyelországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének záró fordulójában Oroszország magabiztosan legyőzte Montenegrót (28-21), amely ezzel nem folytathatja a tornát. Szintén eldőlt, hogy a magyar válogatott legfeljebb két pontot vihet magával a középdöntőbe, amennyiben az esti meccsen legyőzi Dániát.

Hamar tisztázódott, hogy pont nélkül kezdjük a középdöntős csoportkört. Dánia együttese átrobogott csapatunkon – már az első félidőben lerohanta, földbe döngölte a magyar válogatottat. Gondolkodásban és a játék szervezésében is teljesen más sebességfokozatban robogtak a dánok, esélyt sem hagyva az egyre inkább kedvét veszítő magyar csapatnak.

Az Eb-n nagy a tét: a győztes – francia siker esetén az ezüstérmes – utazhat a riói olimpiára, illetve a világbajnok franciákon és az olimpiai selejtezőre már kijutott csapatokon (Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország, Szlovénia) kívül a két legjobb együttes szerepelhet ötkarikás selejtezőn.

Lengyelországban a magyar mellett még az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd olimpiai selejtezős tornára még kiadó két helyért. Az A csoportból a szerbek, a B-ből az izlandiak, a D-ből pedig a montenegróiak reménye már elszállt azzal, hogy nem jutottak tovább, velük már nem kell számolni.

Az érintettek közül a norvég 4, az orosz 2, a magyar, a svéd, a macedón és a fehérorosz 0-0 ponttal kezdi a középdöntőt.

A magyarok a középdöntőben pénteken a németek ellen kezdenek (20.30), majd a kedden a spanyol (20.30) és szerdán a svéd válogatottal (20.30) találkoznak még Wroclawban.

Dánia – Magyarország 30-22 (18-10)
Gólok: M. Hansen 9, M. Christiansen 5, Mensah 3, Mortensen 3, Nöddesbo 3, Toft Hansen 3, Svan 2, Nielsen 1, Eggert 1, illetve Hornyák 5, Faluvégi 3, Ancsin 2, Bánhidi 2, Bodó 2, Nagy K. 2, Gazdag 1, Iváncsik 1, Jamai 1, Nagy L. 1, Pásztor 1, Schuch 1