Kézműves rockzenekar Debrecenből: itt az új klip

Az internetet böngészve könnyű a debreceni Sensus zenekar nyomára bukkanni. A csapat tulajdonképpen már egy évtizede alakult, még 2006-ban, és többszöri tagcsere után, 2009-re formálódott egy igazán ütös belőle – mint a Mymusic.hu oldalon olvasható bemutatkozásukban. A Sensus a rockzene mellett kötelezte el magát.

Jelenet az új klipből

Jelenet az új klipből

Kezdetben főleg a régi magyar hard rock slágereket vették elé, és azok mellett játszottak saját dalokat. Sokfelé megfordultak, felléptek a P. Mobil és Deák Bill Gyula előzenekaraként is, jól szerepeltek a Kelet Undergroundon vagy éppen a tavalyi Kedv, remények, trillák versmegzenésítési pályázaton. Ahogy a Dehir.hu is írta: jól hangszerelt muzsikájukkal, fergeteges gitárzenével idézték meg Csokonait és a csikóbörös kulacsot – s ezért bizony járt egy különdíj is.

Tíz év nem kis idő, ezalatt nyilván változhatott valamennyit a csapat: manapság „eklektikus rockzenét” játszanak, vallják, amibe szinte minden stílusból belefér valamilyen stíluselem, amit táncolható zenével és amit komolyabb dalszövegekkel ötvöznek.

A Sensus zenekar legénysége: Répási Renátó (ének), Támcsu Gergely (billentyűsök), Demetere András (basszus), Jakab Attila (dob) és Szotkó Gergő (gitár).

Itt van új klipjük, a Keringő (a nulláig és vissza). Tessék, nézzék meg, hallgassák meg, s mélyedjenek el a Sensus világában. (Lemezük itt érhető el!)