Kézilabda Eb: ismét kikaptunk, ám a szerdai magyar-svéd dönt végleg a sorsunkról

A sokáig jól játszó magyar válogatott 31-29-re kikapott a spanyol csapattól a lengyelországi férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó előtti, keddi fordulójában. A mezőny legjobbjának választott Nagy László 9 alkalommal volt eredményes.

Csapatunk a dánok és németek elleni katasztrofális vereség után ezúttal kifejezetten harcosan és jól játszott, a világ legjobbjai közé tartozó ibériaiak ellen végig volt esélye a győzelemre, vagy a pontszerzésre. Időntúli spanyol büntetővel alakult ki a végeredmény. Az előző Eb-n bronzérmes, vb-4. spanyoloknál helyet kapott Talant Dujshebaev magyar szövetségi kapitány fia, Alex, a veszprémi Ugalde, valamint két szegedi, Garcia és Mindegia.

A vereség azt jelenti, hogy ha a svédek legyőzik a dánokat, akkor a magyarok matematikai esélyüket is elveszítik, hogy ott lehessenek a riói olimpián. Ellenkező esetben még halvány remény marad az ötkarikás selejtezős részvételre, de ehhez szerdán mindenképpen nyerni kell a svédek ellen (16 óra).

Spanyolország – Magyarország 31-29 (15-15)
Gólok: Rivera 5/4, Canellas 4, Entrerrios 4, Garcia Robledo 4, Tomas 4, Ugalde 3, Dujshebaev 3, Aguinagalde 2, Gurbindo 1, Maqueda 1, illetve Nagy L. 9, Nagy K. 5, Jamali 3, Bodó 3, Bánhidi 2, Gazdag 2/1, Ancsin 1, Faluvégi 1, Iváncsik 1, Schuch 1, Zubai 1