Két nap múlva visszatér a tél, jön a hó és a hideg

Egyelőre legfeljebb esővel, havas esővel kell számolnunk. Az is lehet, hogy városunk megússza hó nélkül, hiszen a nagyobb lehülés csak vasárnaptól várható. A hétvégi időjárás-változás kemény hidegeket hoz, kedden akár egész nap mínusz 10 fok alatt lehet a hőmérséklet. A következő változás a jöv ő hét közepén várható – akkor ismét meleg idő érkezik, s ezzel együtt csapadék is, leginkább eső formájában.

Nézzük részletesen:

Szerdán változó felhőzetre számíthatunk; délelőtt inkább délen, délnyugaton, délután, estefelé az északi országrészben lesz több a felhő. Kezdetben csak kisebb eső lehet, majd estefelé északon, északkeleten havas eső, az Északi-középhegység magasabb helyein hó is hullhat. Többfelé élénk, északon időnként erős lesz a nyugati szél. A hőmérséklet délután általában 4 és 8 fok között várható. Késő este 1 és 4 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés várható, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Késő délutántól, estétől délnyugat felől egyre többfelé valószínű vegyes halmazállapotú csapadék. A helyenként erős északnyugati szél délire, délkeletire fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

Pénteken túlnyomóan borult idő várható, majd nyugat felől szakadozik a felhőzet. Eleinte többfelé valószínű vegyes halmazállapotú csapadék, majd hó hull. Délután inkább már csak keleten várható csapadék. Az északnyugatira forduló szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Vasárnaptól négy igazán fagyos nap következik – csapadék nem várható a csikorgató hidegben, sok napsütésre azonban számíthatunk.