Két hónapra csökkenti debreceni járatai számát a Wizz Air

December közepén lett a Wizz Air bázisrepülőtere a debreceni légikikötő. Akkor indította el légitársaság a párizsi, a malmői és a brüsszeli járatát. Megmaradt a heti kétszeri Milánó-Bergamo-járat, a londonit sűrítették heti hétről heti tízre, az eindhovenit pedig heti kettőről heti háromra, így összesen heti 21 járat közlekedett Debrecenből.

Március 8-ig heti 17 járat lesz

Március 8-ig heti 17 járat lesz

A légitársaság most úgy döntött, csökkenti a járatok számát, Londonba újra heti hétszer, a hét minden napján repülhetünk, és az eindhoveni járatok számát is visszaállították a korábbira, heti kettőre. Így heti 17 járata lesz a Wizz Airnek Debrecenből.

A Dehir.hu megkereste a Wizz Airt, azt közölték, „folyamatosan bővítjük alacsony viteldíjú járatainkat Magyarországról és figyelemmel kísérjük a keresletet, hogy a legjobban ki tudjuk használni a kapacitásokat. Debrecenben ideiglenesen csökkentettük az említett járatszámokat a visszafogottabb téli kereslet miatt, de március 8-tól kezdődően újra a megemelt járatszámok várják a debreceni utasokat.”

Tamás László, a debreceni repülőtér járatfejlesztési igazgatója a Dehirnek elmondta, a repülésben a november mellett a január és a február a leggyengébb hónap, így Európa szerte megfigyelhető tendencia, hogy ezekre a hónapokra optimalizálják menetrendjüket a légitársaságok.

Tavasszal a Wizz Air mellett egy másik légitársaság is indít menetrend szerű járatot Debrecenből, a Lufthansa gépei jövő áprilistól hetente háromszor repülnek majd Debrecen és München között. 

A Dehir.hu azt is kiszúrta, hogy a december közepén a debreceni bázisra érkezett Wizz Air-gép már nem itt teljesít szolgálatot. A HA-LYD lajstromszámú repülő most romániai légikikötőkből viszi az utasokat Európa nagyvárosaiba. Debrecen „madara” a HA-LPV lajstromszámú, ugyancsak Airbus A320-as lett. A gépet itt lehet követni a flightradar24.com-on.

A gépcsere okára is rákérdeztünk a Wizz Airnél. „Nem allokálunk meghatározott lajstromszámú gépeket a bázisokhoz, hanem az optimális rotáció szerint működtetjük a járatokat, így megtörténhet, hogy különböző lajstromszámú gépek kerülnek az adott bázisra” – áll a Dehirnek küldött válaszukban.

Változik a reptéri buszjáratok menetrendje is

A repülőjáratok menetrendjéhez igazította a  DKV Zrt. a 44R-es autóbuszainak menetrendjét is. A reptéri buszok kedden életbe lépő új menetrendje továbbra is igazodik az érkező és induló repülőjáratok menetrendjéhez, így lesznek megszűnő járatok, illetve bizonyos időszakokban módosulnak a járatok indulási és érkezési időpontjai.

Új járatpár indul minden héten, kedden és szombaton a reptérre 04.47-kor, majd vissza 5.02-kor. Csütörtökönként az eddigi 03.17-kor közlekedő járat 03.32-kor indul vissza a repülőtérről, illetve nem közlekedik a 18.00-kor a reptérre induló, illetve a 18.15-kor a Nagyállomás irányába közlekedő járat.

Változás lesz az eddig 10.32-kor induló járat vonatkozásában is, ami január 12-től 10.32 helyett 10.57-kor indul majd a Nagyállomásról, míg vissza irányba a 12.45–ös járat nem közlekedik csütörtökönként. Szombatonként megszűnik a reptérre 16.02-kor induló és 16.17-kor a Nagyállomás irányába közlekedő járat. Kedden és szombaton nem közlekedik a 22.17- kor induló, vissza pedig másnap, vagyis szerdán és vasárnap a 0.55-kor induló járat.

A reptér kérésére teljesen megszűnik az eddig minden nap közlekedő 8.17-es és vissza 9.15-kor induló járat. A 07.42-kor induló járat a visszafelé 08.10-kor fog jönni. A 44R reptéri járat közlekedési rendjéről, valamint a DKV menetrendjéről a www.dkv.hu internetes oldalon lehet tájékozódni.