Két férfit mentettek meg a kihűléstől a rendőrök Debrecenben

A rendőrök január 2-án este a Nagyerdő területén járőröztek és leellenőrizték azokat a helyeket is, ahol megfordulhatnak fedél nélkül élő emberek. Az ellenőrzés során a járőrök a Pallagi út melletti park egyik fabódéjában megláttak két földön fekvő férfit, akikről azt sem lehetett tudni, hogy mióta lehetnek kint a fagypont alatti hidegben. A járőrök meleg teát adtak a 61 és 65 éves férfiaknak és értesítették az egyik helyi szociális intézmény munkatársait, akik a két fedél nélkül élőt – a kihűlés elkerülése érdekében – a hajléktalanszállóra vitték.

Hajdú-Bihar megyében a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök folyamatosan ellenőrzik azokat a helyeket, ahol gyakran fordulnak meg utcán élő emberek, az ellenőrzések kiterjednek a parkokra, buszmegállókra és a vasútállomásokra is. A rendőrök rendszeresen és visszatérően megfordulnak a ritkábban lakott településrészeken és a tanyák környékén is, ahol főként szerény körülmények között élő időskorúak laknak, akik egyedül élnek.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett. Amennyiben tudomásukra jut, vagy ismernek olyan személyt, aki fűtetlen lakásban él, akkor értesítsék az illetékes hatóságokat. Kérjenek segítséget a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!