Keressük az év embereit 2015-ben is: íme a Dehir.hu zsűrije!

Mi az, amire érdemes lesz később is emlékezni 2015-ből? Milyen teljesítményeket fogunk szívesen visszaidézni akár évek múlva is? Mely rendezvényeket tartjuk a legjellemzőbbnek, legmeghatározóbbnak ebben 2015-ös évben?

A Dehir.hu idén is meghirdette nagy választását, melyben az olvasók mellett fontos szerepet játszik a zsűri is. Az eddigi évekhez hasonlóan a közélet, a sport, a kultúra és a gazdaság világából kért fel a szerkesztőség ismert személyiségeket, vegyenek részt ebben a programban, és legyenek a Dehir.hu választásának zsűrije.

A zsűri tagjai szakmai szempontok alapján előzetesen javaslatokat tesznek minden kategóriára. Az általuk ajánlott személyekre (illetve rendezvényekre) szavazhatnak majd a Dehir.hu olvasói, és dönthetnek arról voksaikkal, ki legyen egy-egy kategória győztese. Az olvasók szavazatai alapján összeálló listával pedig ismét visszakerül a döntés a zsűri tagjaihoz – ők fogják ugyanis megválasztani az év emberét Debrecenben. A díjak átadása a Város Bálján történik majd!

Íme, a Dehir.hu választásának a zsűrije!

bacszoltanBács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja. Korábban intézetvezető és stratégiai centrumelnök-helyettes volt az egyetemen, emellett 2010-től az egyetem képviselője a Debreceni Labdarúgó Akadémia NK Kft.-ben, illetve 2011-től a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja. 2011-ben nevezték ki gazdasági főigazgatónak, 2014-ben pedig átvehette kancellári megbízatását. Szabadidejében a sportesemények rendszeres látogatója.

bodoreditBódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. igazgatója számára gyakorlatilag szinte minden a kultúra világa, a rendezvények és a közösség körül forog. A pedagógus és művelődésszervező végzettségű szakember eddigi, több mint húsz éves pályafutása alatt szinte minden ide kapcsolódó területen megfordult.

komolayszabolcsKomolay Szabolcs, a város kulturális, oktatási, szociális feladatokkal kapcsolatos irányításért és koordinációért felelős alpolgármestere. Pályáját magyar-történelem szakos tanárként kezdte. 2011 óta dolgozik a Lencz-telep, Pac, Biczó-kert önkormányzati képviselőjeként a debreceniekért. Nagyon szeret olvasni, és imádja a futballt is, amit nem csak nézni, de játszani is szokott.

kotosmannzoltanKotosmann Zoltán vállalkozó, üzletember, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. legfőbb operatív döntéshozó szervének, az igazgatóságnak a tagja. Kotosmann Zoltán a Héliker Invest Zrt. vezérigazgatója.

makraybalazsMakray Balázs életének mindig is elválaszthatatlan, fontos részét jelentette a sport. A 90-es évek végén az Eponánál dolgozott, majd a DVSC Futball Rt. cégvezetőjeként az MLSZ elnökségi tagja volt, 2004 és 2011 között a Főnix Rendezvényszervező munkáját irányította. Két és fél éven át a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője volt, jelenleg a Sportcentrum stratégiai igazgatója.

nagysandorNagy Sándor, a Karát-Invest Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Az ismert üzletember 2000-ben megkapta a Debrecen Város Mecénása kitüntetést. Évek óta fontos szerepet vállal a minőségi gasztronómia és a tiszai hal népszerűsítésében is. A Dehir.hu 2013-as választásán az év gazdasági szereplőinek sorában Nagy Sándorra érkezett a legtöbb szavazat.

nagysandortiborNagy Sándor Tibor eredeti szakmáját tekintve biológus. Hosszú éveken át irányította a debreceni Állatkert és Vidámpark munkáját, ahol jelenleg gyűjteményvezetőként dolgozik. A kiváló zoológus szívesen ragad időről időre fényképezőgépet, és fotózza akár az állatkert lakóit és festői szépségű részleteit is.

ady1rozsavolgyiRózsavölgyi Gábor, az Ady Endre Gimnázium igazgatója napi szinten foglalkozik az oktatás és a tehetséggondozás kérdései mellett a kultúrával is. Az általa irányított művészeti iskola az országosan is elismert oktatási intézmények közé tartozik. A szakember kiemelkedő oktató-nevelő munkája, pedagógusi életpályája elismeréseként 2014-ben Eötvös József-díjban részesült.

skultetiSkultéti Éva, a Hajdú Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára eredeti végzettségét tekintve programozó matematikus. Ezt a munkáját 16 éve végzi, fontosnak tartja, hogy „egy kiváló csapat élén a helyi vállalkozók érdekeiért, versenyképességük növelése érdekében” dolgozhat.

szelestamasSzéles Tamás, a Debrecen Televízió ügyvezetője. 1998 óta vezeti az önkormányzati médiacéget. Új alapokra helyezte a város napi krónikáját, a Napszemlét, valamint új szórakoztató és közszolgálati műsorokat indított. Az általa irányított DTV több ízben elnyerte a Helyi Érték Díjat. 2012-ben Táncsics Mihály-díjat kapott. Munkája mellett a Helyi Televíziók Országos Egyesületének is elnöke: idén ősszel negyedik, három évre szóló ciklusát kezdte el.

szenasidehirkisebbSzénási Miklós, a Dehir.hu hírportál és a Debreceni Korzó című, sporttal, kultúrával és programokkal foglalkozó információs magazin főszerkesztője. Bár a hétköznapokban újságíróként dolgozik, a szépirodalom sem áll tőle távol: több könyve jelent meg, s egyik szerzője a Nemzeti Színházban is játszott Mesés férfiak szárnyakkal című színdarabnak.