Jutalmat kaptak a hős férfiak, akik elfogták a lövöldöző tócóskerti rablót

Amint arról beszámoltunk, fegyveres rablás zajlott szerdán este, nem sokkal kilenc óra után Debrecenben, a Derék utcai lakótelep egyik élelmiszerboltjában.

Itt történt a rablás

Itt történt a rablás

Az üzletbe belépő férfi egy gázriasztó fegyverrel a bevétel átadását követelte az eladónőtől. A pénzzel még az üzletben tartózkodott a támadó, amikor két férfi lépett be a boltba – a rabló menekülőre fogta.
Amikor a vásárlók szembesültek a helyzettel, azonnal a támadó után vezették magukat. Egyikük futva, másikuk gépkocsival vette üldözőbe a rablót, aki 100-150 méter megtétele után szembefordult az őt követőkkel, s két lövéssel próbálta távol tartani őket. Az egyik lövéssel az autót vette célba, a másikkal a futva érkező férfit. A lövöldözésben személyi sérülés szerencsére nem történt.

A két bátor férfi elfogta a támadót, s átadták őt a pár perc múlva megérkező rendőröknek.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A hősöket ma fogadta Gyurosovics József Hajdú-Bihar megyei rendőr-főkapitány, aki Papp Károly országos rendőrfőkapitány megbízásából a rendkívüli hősiességük miatt dicséretben részesítette a két férfit, és mindkettőjüknek tárgyjutalmat, egy-egy értékes karórát adott át.

A két férfi azt kérte, ne készüljön róluk fénykép- vagy videófelvétel, így nem tudjuk őket megmutatni önöknek.

A rabló, a 37 esztendős derecskei férfi előzetes péntek délelőtt dönt a Debreceni Járásbíróság. Ha megszületik a döntés, frissítjük a cikkünket.