Jól kezdte az évet a Loki: győzelem a szabolcsi kupameccsen

Debreceni párost fogyasztanak a tavaszi idénynyitón a nyíregyházi futballisták: kedden kupameccsen a DVSC-TEVA NB I-es csapatát fogadták, vasárnap NB III-es mérkőzésen a Nagyerdőn a kis Loki együttesével mérkőznek.

A Brkovics fejese volt a Loki első tétmeccsen elért gólja 2016-ban

A Brkovics fejese volt a Loki első tétmeccsen elért gólja 2016-ban

A Magyar Kupa negyeddöntőjének keleti rangadója mindkét együttes számára bajnoki főpróba is egyben, ám a presztizsderbire a hazaiak és a látogatók sem holmi “felhozó” meccsként tekintettek.

A Loki erős kerettel érkezett a szabolcsi megyeszékhelyre. A friss igazolások közül Holman a kezdőben kapott helyet, viszont a bosnyák Djelmicnek még nem érkezett meg a játékengedélye, s nem volt ott a nevezettek között Takács sem, aki még nem áll készen a tétmérkőzésen való bevetésre.

Húsz percnyi óvatoskodás vezette fel a mérkőzést, komoly helyzet nélkül teltek a percek, bár Szakály már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést, de az eléje vetődő szabolcsi kapus ráijesztett, s a debreceni csapatkapitány az ötösön belülről a léc fölé lőtt.

A 25. percben Radosevic rosszul sikerült “felszabadítását” követően egy bal oldali nyíregyházi bedobást követően Rezes László használta ki korábbi debreceni klubtársai tétovázását, s Brkovics és Szatmári laza őrizetében 8 méterről a DVSC kapujának bal oldalába lőtt. 1-0.

Magasabb fokozatra váltott mindkét csapat. A hazaiak az újabb gólért hajtottak, a debreceniek immár szervezettebben támadtak. A félidő hátralevő része élvezetes játékot – és a Loki egyenlítését hozta.

A 37. percben Korhut remek bal lábas bombáját üggyel-bajjal tolta szögletre Ovszijenko. Balról Szakály ívelte be a labdát, s a magasra emelkedő Brkovics erős fejessel továbbitotta a szabolcsi kapu bal oldalába. 1-1.

Ramos végzett jelentős smirglizést volt klubjának focistái között: előbb Szakálynak osztott ki egy komoly gyomrost, nem sokkal később pedig Jovanovicba szállt bele meglehetősen brutális módon.

Szünet után a frissen beállt Tisza gólveszélyes lövéssel, és 35 méterről küldött méregerős szabadrúgással mutatkozott be, közben Szakály lepte meg a késlekedő szabolcsi kapust, s csaknem hálóba mandinerezett egy rossz átadást.

Parázs párharcok alakultak ki, ezek során Harsányi rúgta fel kíméletlenül (sárga lapot érően) Korhutot, majd Rubus sárgult be, amikor lerántotta a 16-osnál a kiugró Horváthot. A szabadrúgást Tisza a léc fölé emelte.

Bódi beadását követően Lázár ajtó-ablak helyzetben, az ötösön őrizetlenül állva rosszult fejelt, s hatalmas ziccert hagyott ki. Két perccel később egészséges, jobb lábas lövéssel próbálta bevenni a nyíregyházi kaput.

Állandósult a Loki fölénye a második félidőben, a fáradó nyíregyháziak egyre többet szabálytalankodtak, s alig-alig jutottak ki a térfelükről (egy-egy ilyen akciónál leginkább Szécsi jelentett veszélyt a Loki kapujára).

Az utolsó tíz percben emberhátrányba került a szabolcsi gárda, mert Rubus begyűjtötte második sárga lapját.

A hajrában Ferenczinek volt egy önzetlen átadása (melyről Horváth hajszállal késett le), majd Szakály remek passzát lőhette volna gólba, ám a kifutó Ovszijenko nagy bravúrral hárítani tudott.

Brusztolt a Loki a győztes gól megszerzéséért, s nem eredménytelenül. A hosszabbítás negyedik percében Lázár jobb oldali pontos beadását követően Ferenczi öt méterről paskolta a szabolcsiak kapujába. 1-2.

Visszavágó március 2-án, a Nagyerdei Stadionban.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
Nyíregyháza Spartacus – DVSC-TEVA 1-2 (1-1)

Nyíregyháza, 3000 néző, játékvezető: Bognár Tamás.
Nyíregyháza: Ovszijenko – Szalai, Rubus, Törtei, Farkas – Rezes (Rakovic, 77.), Abdouraman, Ramos, Zofcák (Harsányi, 46.) – Szécsi, Pölöskey.
Vezetőedző: Balogh László (a két mérkőzére szóló eltiltását töltő Mátyus János helyett)

DVSC-TEVA: Radosevic – Lázár, Szatmári, Brkovics, Korhut – Jovanovic, Holman (Bódi, 70.), Szakály, Horváth Zs. – Kulcsár (Tisza, 46.), Coulibaly (Ferenczi, 79.).
Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólok: Rezes (25.), illetve Brkovics (37.), Ferenczi (94.)
Sárga lap: Harsányi (52.), Törtei (60.), Rubus (68. és 80.), illetve Szakály (66.)