Jégkorong: bunyós meccsen kapott ki a DHK a címvédő Jegesmedvéktől

A jégkorong Mol Liga pénteki játéknapján a sereghajtó Corona Brasov hosszabbítás után megverte a negyedik helyért harcoló debreceniek nagy riválisát, az Újpestet. A rájátszásbeli jobb pozícióért harcoló Fradi is kikapott. A fővárosi riválisok veresége mégsem hozta helyzetbe a DHK csapatát, mely hazai környezetben parázs meccsen alulmaradt a címvédő miskolciakkal szemben.

Feszült figyelem, izgalmak a DHK-Jegesmedvék meccsen - Fotó: jegkorongblog.hu

Feszült figyelem, izgalmak a DHK-Jegesmedvék meccsen – Fotó: jegkorongblog.hu

A hazaiak rangadóhoz illő körítést igyekeztek adni a meccsnek, s önbizalmukat növelhette, hogy legutóbb Miskolcon sikerült megcibálniuk az oroszlán, pontosabban a Jegesmedve bajuszát. A 2-1-es győzelem reménykedésre adott okot, ám az aligha, hogy Ladányi Balázs után újabb debreceni kulcsjátékos dőlt ki a sorból: a DHK házi góltáblázatát vezető Berta Ákos térdsérülés miatt hosszabb pihenőre kényszerül – az alapszakaszban már biztos, hogy nem játszhat, de az is kérdéses, hogy a play-off meccseken jégre léphet-e.

Ami Jegesmedvék elleni péntek esti derbi felvezetését illeti: a belépő mellé minden felnőtt néző kapott ajándékba egy kirgli sört, a sztárvendégek között ott volt Ganxsta Zolee és Csúszka is, a szünetekben pedig műkorcsolya-bemutatót, mini és szupermini mérkőzést, valamint nyereménysorsolásokat is tartottak.

A Jegesmedvék az első harmad hajrájában 42 másodperc eltéréssel két góllal alapozták meg debreceni győzelmüket. Előbb Leppanen, majd Cseter is bevette a DHK kapuját. A második játékrész vége felé Kaszkov szépített, majd hatalmas lehetőség nyílt a Debrecen előtt, amikor a miskolci Sager 5 perc+végleges fegyelmi büntetést kapott. A hazaiak nem éltek a lehetőséggel, ellenben a 44. percben Cseter emberelőnyben visszaállította a kétgólos különbséget.

A folytatásban nem a játéké volt a főszerep – záporoztak a büntetések. A 47. percben debreceni Kaszkov és a miskolci Gőz összeakaszkodtak, az orosz csatár 2+2+2+10 perces, míg a magyar játékos 2+2+10+20 perces büntetést kapott. Nem változott az eredmény, miként a meccs vége előtt 21 másodperccel sem, amikor Popkov és Popovics találta meg egymást, előbbit 2 perces büntetéssel, utóbbit 5+végleges fegyelmivel sújtották.

Vasárnap Fehérvárott, kedden a Fradi vendégeként játszik a DHK.

Debreceni Hoki Klub – DVTK Jegesmedvék 1–3 (0–2, 1–0, 0–1)
Debrecen Jégcsarnok, 683 néző. Játékvezetők: Halassy, Gangel, Sipos, Pálkövi.
DHK: Vay – Hetényi, Szerman, Dancsfalvi, Vaszjunyin, Trosin – Kunajev, Popkov, Hári, Könczei, Kaszkov – Wéber, Kovács, Saluga, Vincze, Godó – Izsák. – Edzők: Jevgenyij Muhin és Igor Razov.
Gólok: Leppanen (18. perc), Cseter (17.), Cseter (44.), illetve Kaszkov (35. – assziszt: Könczei és Vincze)
Kapura lövések: 25, illetve 46
Kiállítások: 32, illetve 92 perc

További eredmények:
Corona Brasov (romániai) – UTE 5–4, hosszabbítás után
SC Csíkszereda (romániai) – MAC Budapest 2–6
Fehérvár AV 19 – Ferencváros 1–0

A tabella:
1. MAC Budapest            41 meccs/98 pont
2. DVTK Jegesmedvék               40/95
3. Fehérvár                                 40/74
4. UTE                                        42/62
5. Debreceni HK                         41/56
6. Ferencváros                           40/53
7. HSC Csíkszereda                  40/48
8. Dunaújvárosi Acélbikák          41/39
9. ASC Corona Brasov               39/21