Javában dolgoznak Debrecen ’okos város’ koncepcióján – videóval

A mindennapi teendőket segítő informatikai ismeretek elsajátításáról volt szó az idei első debreceni Smart City találkozón. Az ötletbörzén az önkormányzat, a civil szféra, az informatika és más szakterületek képviselői együtt keresték a digitális írástudás fejlesztési lehetőségeit. A cél, hogy az okos megoldásokból minél több gyakorlati előnye származzon a debrecenieknek.

smartcity– Fontos, hogy a digitális írástudás által már egy olyan generáció nőjön fel, akik tisztában vannak az okos eszközöknek a működésével, és ezzel együtt az idősebbeknek is, illetve akik nem értenek hozzá, azoknak is próbálunk megoldást találni arra, hogy a mai digitális világban elboldoguljanak – mondta  Váróczy Zoltán, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ smart city vezető szakértője.

Az önkormányzat támogatja azokat az elképzeléseket, amelyek még hatékonyabbá és élhetőbbé, fenntarthatóvá tehetik a várost. Éppen ezért az  EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ egyik kiemelt feladata Debrecen smart city koncepciójának kidolgozása.

DehirHogyan lehet Debrecen okos város?