Január 7-ig még érvényesek a DKV-bérletek Debrecenben

A havi bérlet általában a következő hónap ötödik napjáig érvényes, ez azonban most nem így van. Két nappal többet utazhatunk a szelvénnyel. A 2015. decemberi, a negyedik negyedéves, a második féléves és az éves bérletek január 7-én, csütörtökön üzemzárásig használhatók. Pénteken a tavalyi bérletek már nem érvényesek. A januári, az idei első negyedéves, első féléves, valamint az éves
bérletek értékesítése az új év első napján kezdődött.

Tovább érvényesek a decemberben megvásárolt bérletek

Tovább érvényesek a decemberben megvásárolt bérletek

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a DKV  menetrend szerinti helyi autóbusz-, trolibusz- és villamosjárataira érvényes jegyek és bérletek ára idén sem változott.

– Árváltozás nem történt, tehát a tavalyi árakon, vagy mondhatnám, hogy a 2013-as árakon értékesít továbbra is a DKV Zrt – nyilatkozta Hernádi Zoltán, a DKV Zrt. értékesítési igazgatója.

Így a vonaljegy elővételben továbbra is 300, a vezetőnél pedig 400 forintba kerül. Az általános kombinált havi bérletért 6500, a diák- és a nyugdíjas bérletért pedig 3600 forintot kell fizetni.

Idén a parkolási díjak sem változtak Debrecenben. Sem a jegyért, sem a bérletért nem kell többet fizetni tavalyi árnál. Az elmúlt évi parkolóbérletek ezen a héten, péntekig érvényesek.

Nyikos István, a DV Parking Kft. ügyvezetője közölte, a 2015. év végén érvényes parkolóbérleteket 2016. január 8-ig fogadják el.

A parkolásban  annyi változás van, hogy a Burgundia-Blaháné utcai kereszteződés és a Kossuth utca közötti területen január elsejétől fizetni kell. Kiemelt övezet lett a 65 várakozóhely.  A  Miklós, a  Nemzetőr és a Szalkai utcán, valamint a MÁV állomás érkezési oldalán viszont idén már nem lehet parkolni.