Ítéletidő: tornádó tombol Amerika délkeleti államaiban

A helyi média híradásai szerint a tornádó Dallasban, illetve Farmersville és Garland városokban okozott károkat. Nem kizárt, hogy emberek vannak az összedőlt épületek romjai alatt. A tornádó miatt egy órán át állt a forgalom a Dallas-Fort Worth nemzetközi repülőtéren, amely az Egyesült Államok egyik legforgalmasabb légikikötője.

Az ünnepeket több ezren áram nélkül töltötték

Az ünnepeket több ezren áram nélkül töltötték

A korábbi híradások szerint az Egyesült Államok délkeleti részén Mississippi, Tennessee és Arkansas államban tomboló tornádók halálos áldozatainak a száma elérte a tizennyolcat, és körülbelül hatvanan megsérültek. A meteorológiai szolgálat egy tucatnyi térségbeli szövetségi államra vonatkozóan adott ki riasztást tornádók keletkezésének veszélye miatt.

Az Egyesült Államok déli szövetségi államaiban szerda óta tombol az ítéletidő, az infrastruktúrában keletkezett károk miatt a szentestét több ezren áram nélkül töltötték. A sérültek számairól nincsenek pontos adatok. Az előrejelzések szerint a hétvégén folytatódik az ítéletidő az Egyesült Államok középső részén, a Sziklás-hegységben. Az ország déli részein – elsősorban Texasban, Oklahomában, Új-Mexikóban, Missouriben és Kansasban – pedig nagy viharok várhatóak, jelentős hóeséssel, jégesővel és helyenként áradásokkal kell számolni.