Ítéletidő Amerika déli államaiban, már negyvennél több a halott

Az Egyesült Államok több államában, Új-Mexikóban, Texasban, Oklahomában, Illinoisban, Mississippiben, Missouriban, Tennessee-ben, Lousianában, Arkansas-ban és Alabamában szerda óta tart az ítéletidő.

Hóvihar, jég, tornádó, áradás - ami rossz, mind előjött

Hóvihar, jég, tornádó, áradás – ami rossz, mind előjött

A halálos áldozatok száma negyvenháromra nőtt.

Mississippi, Tennessee, Arkansas és Alabama államokban az elmúlt két napban 18-an haltak meg a viharokban és tornádókban.

A legsúlyosabb helyzet a Texas állambeli Dallasban van, amely külvárosain több tornádó söpört végig. Garlandban és Collinban legfrissebb hírek szerint 11-en haltak meg. Több közigazgatási körzetben éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, megakadályozandó a fosztogatásokat. Texas egyes részein a szél ereje elérte az óránkénti 322 kilométeres sebességet. Ezernél több épület dőlt romba vagy rongálódott meg.

Missouriban és Új-Mexikóban szükséghelyzetet hirdettek. Hasonlóképpen Oklahoma egyes területein, mivel a heves esőzések után érkező hirtelen lehűlés miatt életveszélyessé válhat a közúti közlekedés.

Illinois állam délnyugati részén öt ember – három felnőtt és két gyerek – halt meg, amikor gépkocsijukat szombaton egy vízzel megtelt árokban sodorta a vihar. Búvárok másnap találták meg a holttesteket.

Az új-mexikói Albuquerque városban hatalmas hó esett, emiatt közel 180 baleset történt, és ötvennél többen sérültek meg.