Ipari parkot alakítanának ki Biharkeresztesen

Biharkeresztesen 4300-an élnek, közülük sokan munkanélküliek. A helyiek nagyon remélik, hogy kialakítják az ipari parkot, és ott dolgozhatnak. Egy nyolchektáros területre álmodták meg az ipari parkot. Három befektető már jelezte betelepülési szándékát.

A közmunkások remélik, el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon

A közmunkások remélik, el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon

Barabás Ferenc, Biharkeresztes polgármestere szerint a terület egyik nagy előnye, hogy a 42-es főút elkerülő szakasza mellett van. Az önkormányzat hosszú ideje tervezi egy ipari park kialakítását, de csak most, a megyei területfejlesztési operatív programnak köszönhetően tudtak pályázni rá.

– Évek óta készülünk mi már arra, nagyon nagy szükség lenne Keresztesen a munkahelyteremtésre. Ennek egyik feltétele ugye az, hogy olyan területeket biztosítsunk a vállalkozások számára, aminek a birtokában azonnal el tudják kezdeni a termelést, ezért szeretnénk egy ipari parkot – mondta el Barabás Ferenc.

A 400 millió forintos beruházás részeként egy nagybani piacot is kialakítanának a területen. Azt, hogy mikor lesz ipari park Biharkeresztesen, egyelőre nem tudni.