Indul a futballtavasz: a héten két tétmérkőzés vár a Lokira

A Fradi elleni csütörtöki pallagi edzőmeccsel (2-3) lezárult az NB I-es szezon folytatásra készülő debreceni futballisták rövid téli felkészülése. A héten már két fontos meccs vár Szakály Péterékre.

Kedden este hatkor a Nyíregyháza otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsét vívja a két csapat (visszavágó március 2-án), szombaton fél négytől pedig a Nagyerdei Stadionban a Vasas ellen lesz a 2016-os esztendő első bajnoki mérkőzése.

A kupaellenfél szabolcsiak utolsó felkészülési meccsét megtekintette Kondás Elemér is (Nyíregyháza-Szolnok 0-1), s találkozhatott ismerősökkel is a Szpariban, hiszen Rezes Dániel, a hondurasi Luis Ramos és Pölöskey Péter két-három esztendővel ezelőtt, Szécsi Márk pedig még néhány hónapja is a játékosa volt a Lokiban – kedden azonban már mindannyian a vetélytársat erősítik. Miként a legújabb szabolcsi igazolás, a 28 esztendős támadó középpályás Harsányi Zoltán, aki most Mezőkövesdről érkezett ugyan, de korábban három éven át az angliai Bolton csapatában focizott, s játszott a Pécs, illetve a Puskás Akadémia színeiben is.

A pénteki főpróbán az alábbi összeállításban szerepelt Mátyus János edző szabolcsi társulata: Ovszijenko – Rubus, Szalai, Abdouraman (Farkas), Törtei (Rakovic) – Rezes, Zofcák, Ramos (Kapacina), Harsányi (Csorba), Szécsi (Kis), Pölöskey (Pálinkás).

A nyíregyháziak (licenszproblémáik miatt) az MLSZ döntése alapján kerültek a nyáron NB III-ba, ahol sokáig fölényesen vezették a Keleti csoport mezőnyét, ám a hajrára felzárkózott mögéjük a Cegléd. A Szpari határozott célja a feljutás, ennek érdekében például januárban törökországi edzőtáborozással készültek a soros bajnoki feladatokra, s a kupában való helytállásra.

1. Nyh. Spartacus       43
2. Ceglédi VSE           42
3. Cigánd SE              35
4. Kazincbarcika         33
5. FC Hatvan              28
6. Rákosmente           27
7. Putnok FC               24
8. Somos SE               22
9. Jászberény              21
10. Újpest FC II.          19
11. Felsőtárkány          16
12. DVSC-DEAC         15
13. DVTK II.                14
14. Tállya KSE            13
15. Tiszaújváros          11
16. REAC                    10
17. Nyírbátor                  8