Ilyen Debrecen, a fények és pocsolyák városa – fotókkal

A víz őselem, egyszerre erős szimbólum és nagyon is valóságos anyag. Nincs élet nélküle: ám a víz nemcsak életet hozhat, hanem halált is. Egyszerre természetes, ami hozzánk tartozik (s amihez mi is tartozunk), ugyanakkor félelmetes, de szépséges is.

Fotók: Rézműves Zsolt

Fotók: Rézműves Zsolt

Debrecen nem bővelkedik vizekben. Igazi nagy folyók, hajózható tavak nincsenek ezen a környéken, messzire kell utaznia annak, aki tengert akar látni. Ásványi anyagokban, gyógyító erőben gazdag termálvizünk viszont van. És néha hatalmas pocsolyáink is akadnak – ha nem is derült égből, de az égből hull ránk jókora eső. Télen jobban szoktuk szeretni, ha hó formájában kapjuk fentről a vizet, de alapvetően ez nem rajtunk múlik.

rezmuves2Ha kevés a víz, az a bajunk, akkor a szárazság miatt panaszkodunk. Ha sok, akkor pedig az áradás, a belvíz miatt akadunk ki.

rezmuves3Rézműves Zsolt azok közé tartozik, akik a vizet témának tartják, lehetőségnek, hogy megörökítse. Íme, néhány izgalmas fotó,  hogyan látja Debrecen vizeit ez a fiatalember, aki (egy igen jó minőségű) mobiltelefonnal készítette képeit az elmúlt napok nagy esőzései során.

rezmuves4Láthatjuk, milyenek a pocsolyák éjjel; milyen látványos, amikor a tízemeleteseket tükrözik vissza a tócsák, vagy amikor a fák és a lámpák fénye ragyog vissza ránk. Néhány fotója már egészen szép sikert aratott a Facebookon is, a Dehir.hu olvasóinak pedig küldött pár frissebbet is.

rezmuves5Rézműves Zsolt fotói azt a világot mutatják meg, amit jól ismerünk, de nem biztos, hogy mi is észreveszünk. Még több képet tőle itt találnak tőle.