Ilyen csak a filmekben van: a bíróság előtt drogoztak Debrecenben

A Debreceni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szakértő bevonásával – indított nyomozást B. Csabával és S. Csabával szemben.

A Debreceni Járásbíróság egyik teremőre február 4-én 10 óra 21 perckor arról tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a bíróság épülete előtt egy férfi egy sodort cigarettával megkínált egy másik férfit, aki miután azt elszívta rosszul lett és mentőt kellett hozzá hívni. A hajdúszováti férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol az orvosok ellátták.

A bejelentést követően a rendőrök azonnal a bírósághoz mentek, ahol igazoltatták a 20 éves S. Csabát. A járőrök a debreceni lakost a helyszínről, míg B. Csabát később a kórházból bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a két 20 éves férfit, akik beismerő vallomást tettek. A terheltek az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.