Így közlekedünk és parkolunk az ünnepek alatt Debrecenben

Az ünnepi menetrend mától lépett életbe a DKV-nál. Délután 4 óráig a szabadnapra érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok, ezt követően már ritkulnak a villamos-, busz- és trolibuszjáratok is. A villamosok például félórás követési időkkel indulnak. Az 1-es villamos este háromnegyed kilencig, míg a 2-es villamos 8 óra 5 percig szállítja az utasokat.

– A trolibusz és autóbusz vonalakon pedig egyedi menetrend szerint közlekednek a járataink, 25-én, 26-án és 27-én pedig a munkaszüneti napokra érvényes menetrend szerint – mondta el Csányi Jenő, a DKV Zrt. forgalmi igazgatója.

Változik a parkolási rend is az ünnepek alatt. Mivel karácsony péntekre és szombatra esik, vasárnaponként pedig máskor sem kell fizetni a felszíni parkolásért, így három napig tulajdonképpen ingyen tudnak parkolni az autósok. Mivel azonban a mélygarázsok folyamatos üzeműek, ott marad a díjfizetési kötelezettség. Ma délután 4-ig azonban még a felszíni parkolásért is fizetni kell az autósoknak.

A járatok ünnepi közlekedésről a DKV honlapján lehet tájékozódni. Jövő hétfőn áll vissza minden a megszokott rendbe mind a járatok, mind a parkolás területén.