Idős debreceni házaspár tévedt el a Bükkben, rendőrök mentették meg őket

A történet  december 27-én kezdődött, amikor egy idős debreceni házaspár megszállt egy bánkúti panzióban. A 78 éves nő és 83 éves férje szálláshelyükről 15 óra magasságában elindultak a Petőfi kilátóhoz. A visszafelé úton azonban hamar besötétedett, így a házaspár eltévedt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánysághoz 21 órakor érkezett bejelentés alapján az ügyeletes értesítette a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs munkatársait. A járőrök haladéktalanul megkezdték az eltűntek felkutatását. A keresés 23 óra 15 perckor vezetett eredményre, ekkor a rendőrök megtalálták az átfázott és könnyebben megsérült idős embereket . A nyugdíjasokat szálláshelyükre vitték az egyenruhások, majd a mentőszolgálat munkatársai ellátták őket.

A 78 éves asszony köszönőlevelében a rendőrkapitánynak többek között megfogalmazta:

„…- Százszor elesve, segítségért kiabálva az iszonyatos sötétségben és hidegben, egyszer csak megcsörrent a mobilom, és valóban a Miskolci Rendőrkapitányság szolgálatában álló ügyeletes tisztje jelentkezett, hogy elindult egy járőr a felkutatásunkra. Mirelitté fagytunk, amikor meghallottuk a rendőrautó szirénáját, ekkor már zokogtam és reszkettem. Ránk találtak! Az egyik fiatalember levette a dzsekijét és rám adta. Boldog újévet kívánunk minden hős rendőrnek és Önnek is.”