Huszonöt nagykoncertet adna az újjáalakuló Guns ‘N’ Roses

Úgy tűnik, bejön a papírforma a Guns ‘N’ Roses-szal kapcsolatban, az első hírek megjelenése után, amikor Slash és Axl Rose megtörték a mosolyszünetet, sokan már a lehetséges reuniont vizionálták. A klasszikus felállás a kilencvenes évek első felében óriási magaslatokba repítette a zenekart, mely rövid idő alatt kultikus státuszba ért, s bár a Guns a mai napig működik, közel sem övezi őket akkora lelkesedés mint az aranykorszakban.

A klasszikus felállás

A klasszikus felállás

A kilencvenes éveket idéző nagy hisztéria azonban úgy tűnik, ismét előkerül a bandával kapcsolatban, hiszen már az is szenzációszámba ment, hogy a két alapember kibékült egymással, így nem csoda, hogy egyből elindultak a pletykák egy nagyszabású turnéról. Eleinte még csak néhány buliról csepegtettek infókat, ám mostanra egy igazi monstre körút részletei kezdenek körvonalazódni.

Annyi bizonyos, hogy összeáll a nagy csapat és jövőre fellépnek a Kalifornia állambeli Indio városában esedékes Coachella Fesztiválon, ám a három stabil zenekartag, Axl Rose, Slash és Duff McKagan úgy tűnik ennél jóval többet szeretne kihozni az összeborulásból. A hírek szerint ugyanis a banda egy 25 állomásból álló turnét indítana útjára 2016-ban, ezek mindegyike nagyszabású buli lenne, nagy stadionokban, több tízezer ember előtt. Részletek egyelőre még nincsenek, így még az sem ismert, hogy a reunion mely további zenészeket érintené, azaz ki fogja majd kezelni a ritmusgitárt és ki ülhet a dobok mögé. Egyes források szerint az eredeti dobos Steven Adler helyett a korábban szintén oszlopos tag Matt Sorum fogja kezelni a dobfelszerelést. Konkrétum ezzel kapcsolatban még nincs, de állítólag a hivatalos bejelentés már a küszöbön áll. A teljes felállást a tervek szerint január elején hozzák nyilvánosságra.

A klasszikus felállás (Axl Rose, Slash és  McKagan közreműködésével) legutóbb 1993-ban lépett fel utoljára együtt, s bár azóta többször megkörnyékezték őket az újjáalakulás lehetőségével, az egyszer sem jött össze. Most azonban olyan összeget kínáltak a bandának, amit senki nem tudott visszautasítani, a consequenceofsound.net ugyanis azt írta, hogy három és nyolcmillió dollár között kaszálhat a zenekar fellépésenként, ami a huszonöt show esetében igen nagy summának tekinthető.