Hosszú Katinka kicsinálta Kiss László úszókapitányt

Az elhatározásra a szerdán történtek késztették, miután megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján – indokolta lépését Kiss László. “Én jóindulattal voltam irántuk, semmit sem követtem el sem Hosszúékkal szemben, sem a magyar úszás ellen, hogy ilyen elbánást érdemeljek, mint amilyenben a médiaeseményen részem volt” – jelentette ki.

Kiss László a könnyeivel küzd Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján (MTI Fotó: Soós Lajos)

Kiss László a könnyeivel küzd Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján (MTI Fotó: Soós Lajos)

A szerdai sajtótájékoztató végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnoknő faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele.

“Méltatlan ez az egész” – nyilatkozta a szakember. “Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, s azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián, amelyen én már nem leszek ott, mert ezennel lemondok kapitányi tisztemről” – közölte Kiss László.

„A keserűségéből, bánatából fakad ez a döntés. Gondolom, feltette magának a kérdést, kell ez nekem? Megalázó volt nemcsak a sajtótájékoztató utáni fogadtatása, hanem már előtte is, ahogy bánt vele Katinka. Amikor az uszodában nem állt vele szóba. Pedig ő mindent megtett a megbékélésért. Nem fogadom el a lemondását és visszavárom” – mondta a szövetség elnöke, Gyárfás Tamás az Indexnek.

Hétfőn újra beszélnek, addig és akkor is megpróbálja megértetni Kissel, hogy szükség van rá, nélküle a hazai úszás nem létezik, mondta Gyárfás