Hokigyőzelem karácsonyra: feltápászkodott a jégről s nyert a DHK

A DHK vasárnap kikapott Újpesten, így a csapat lecsúszott a tabella ötödik helyére. A karácsony előtti utolsó meccs tétje az is volt, hogy a Dunaújváros elleni győzelemmel visszaveheti negyedik helyét.

Hatalmas csatában nyert a DHK a Dunaújváros ellen - Fotó: jegkorongblog.hu

Hatalmas csatában nyert a DHK a Dunaújváros ellen – Fotó: jegkorongblog.hu

A debreceni együttes az utóbbi időben nem remekelt: november eleje óta 14 meccset játszottak Salugáék és ebből mindössze négyet sikerült megnyerniük (kettőt a sereghajtó Brassó, egyet-egyet pedig a Fradi és az Acélbikák ellen).

A két csapat általában szoros meccseket játszik egymással, kivételt ez alól éppen a legutóbbi debreceni összecsapás képezett csak, ezen tükörsima 8-3-as győzelmet arattak a vendéglátó hajdúságiak.

Nos, ezúttal nem úgy indult a mérkőzés, hogy ez sima lesz… Nem is lett az, de a 30 perc utáni 0-2-őt követően sikerült fordítani, s a remek hajrá jóvoltából győzelemmel megajándékozni a publikumot.

A záró harmadban Borogyin helyét Vay vette át a DHK kapujában, csapata pedig egyenlített: előbb Könczei 5 az 5 elleni játék során, aztán pedig Trosin kettős emberelőnyben talált be Duschek kapujába. A győztes gól az utolsó percben született, Saluga közvetlenül egy kihasználatlanul maradt emberelőny után lőtte be a három pontot jelentő találatot.

Az idény első szakaszát még a debreceni együttesben hokizó kanadai Milan Garrett három gólpasszt is jegyzett volt klubja ellen – mindhárom újvárosi találatnál ő volt az egyik előkészítő.

A DHK rövid ünnepre készülhet, hiszen december 26-án, szombaton Dunaújvárosban már ismét bajnokit játszik, s újból az Acélbikák ellen kell jégre lépniük.

Debreceni Hoki Klub – Dunaújvárosi Acélbikák   4-3 (0-1, 1-2, 3-0)
Debrecen Jégcsarnok, játékvezetők: Haszonits, Varjú, Soltész, Sipos.
DHK: Borogyin (Vay) – Hetényi, Csíki, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin – Kunajev, Popkov, Saluga, Kaszkov, Trosin – Wéber, Kovács, Könczei, Vincze, Godó – Izsák, Tanka. – Edzők: Jevgenyij Muhin, Igor Razov.
Gólok: Vincze (31. perc – assziszt: Saluga és Wéber), Könczei (42. – a: Vincze és Godó), Trosin (47. – a: Kunajev és Könczei), Saluga (59. – a: Trosin és Könczei), illetve Smith (12.), Bishbacher (21.), Durak (39.)
Kiállítások: 12, illetve 12 perc

További eredmények:
Brassó – FTC                                     4-6
Csíkszerda – DVTK Jegesmedvék    3-2

A tabella:

1. DVTK Jegesmedvék                       33 meccs/78
2. MAC Budapest                                          32/75
3. Fehérvár                                                    30/50
5. Debreceni HK                                            33/49
5. Újpest                                                        32/47
6. Csíkszereda                                              33/42
7. FTC                                                           33/38
8. Dunaújváros                                              32/38
9. Brassó                                                       32/18