Hoki Mol Liga: a hosszabbításban maradt alul Fehérvárott a DHK

Egy hónapon belül negyedszer mérkőzik a fehérvári farmcsapat és a DHK. Az idő előre haladtával a debreceniek egyre jobban megközelítik ellenfelüket, legutóbb le is győzték őket. Kedden Fehérvárott is ez volt a céljuk. Annál is inkább, hiszen míg a házigazdák már biztos harmadikok, addig a DHK harcban áll az újpestiekkel az alapszakasz negyedik helyéért. Amelyikük előrébb végez, az egymás elleni két nyert meccsig tartó play-off során otthon rendezheti a sorsdöntő harmadik összecsapást (ha erre szükség lesz).

Hári Norbert ezúttal is sokszor került helyzetbe

Hári Norbert ezúttal is sokszor került helyzetbe

A kedd esti fehérvári mérkőzés előtt tisztázózott, hogy a Fradi elleni hazai 4-1 idején kiállított debreceni Kovács Bronson Zoltán öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott a szövetség fegyelmi bizottságától, így nem csupán az alapszakasz hátralevő meccseit, hanem az UTE elleni play-off párharcot is kénytelen kihagyni, s legközelebb csak a Mol Liga-elődöntőben léphetne jégre. (A csatár az FTC elleni vasárnapi mérkőzés 31. percében 5+20 perces büntetést kapott (KNEE – térdhasználat, GA-MI – végleges fegyelmi büntetés) – egy ütközés során a ellenfelét térdén találta el. A vétlen fradista súlyosan megsérült, a játékot nem tudta folytatni.

Nem hozott sok gólt fehérvári jégcsarokban lejátszott meccs: a második harmadban a hazaiak jutottak vezetéshez, aztán a záró 20 perc derekán Berta Ákos egalizált, amikor Hári Norbert és Könczei Áron közreműködésével juttatta Janis Kalnins kapujába a korongot. A rendes játékidő tehát döntetlennel zárult, egy pontot mindenképpen zsebében tudhatott a DHK. Következett a hosszabbítás, amelyben a hazaiak ütötték az aranygólt, így ők jutottak két ponthoz a meccs végén.

Az újpestiek behúzták a papírforma három pontot a sereghajtó Brassó ellen, s pontszámban beérték a DHK csapatát. A negyedik hely sorsa az utolsó fordulóban tisztázódik. A MAC Budapest elleni meccseken derül ki a két csapat sorsa: csütörtökön az Újpest, szombaton a Debrecen szerepel a MAC vendégeként a fővárosi Tüskecsarnokban.

Fehérvár AV 19 – Debreceni Hoki Klub 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0 ), hosszabbítás után
Székesfehérvár, játékvezetők: Gangel, Wolf, Pálkövi, Muzsik.
DHK: Vay – Raszulov, Medvegyev, Vincze, Dancsfalvi, Vaszjunyin – Hetényi, Wéber, Hári, Könczei, Kaszkov – Berta, Korszakov, Saluga, Piatak – Izsák. – Edző: Jevgenyij Muhin és Igor Razov.
Gólok: Szita (24.), Szabó (61.), illetve Berta (52. – assziszt: Hári, Könczei)
Kiállítások: 8, illetve 8+10 perc

További eredmények:

UTE – Corona Brasov (romániai)               5-2
Ferencváros – Csíkszereda (romániai)

A tabella:

1. DVTK Jegesmedvék         46 meccs/112 pont
2. MAC Budapest                             46/107
3. Fehérvár                                       46/ 85
4. Debreceni HK                               47/ 69
5. UTE                                              47/ 69
6. FTC                                              46/ 59
7. Csíkszereda                                 46/ 56
8. Dunaújváros                                 47/ 46
9. Brassó                                          47/ 24