Hogy mindenkinél szép legyen a karácsony: adományok a rászorulóknak

A csomagokban tartós élelmiszer volt, például liszt, olaj és cukor. Olyan nagycsaládok kapták az adományt, akik szegénységben, hátrányos helyzetben élnek.

Lakatos Ildikó egyedül neveli két gyermekét

Lakatos Ildikó egyedül neveli két gyermekét

A családsegítő központ vezetője szerint Debrecenben sok a nélkülöző. Az ünnepek közeledtével igyekeznek a lehető legtöbb embernek segíteni.

– Ezek a családok halmozottan hátrányos helyzetű családok, de igyekeztünk olyan embereket, olyan családokat segíteni, akiknél dolgoznak is otthon, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a családjuk jobban, megfelelőbb körülmények között éljenek – mondta el Orosz Ibolya Aurélia.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, valamint a Debreceni Karitatív Testület összesen négyszáz csomagot oszt szét a napokban.

– Olyan alapvető élelmiszereket tartalmaznak ezek a szatyrok, amivel a család gondja enyhülni fog, amiből karácsonykor sütni és főzni fognak a családanyák – hallhattuk Balogh Barnabást, a Debreceni Karitatív Testület elnökét.

December elején tizennégy debreceni szervezet fogott össze, hogy karácsonyig háromezer családnak tudjanak segíteni. December 23-ig várják az adományozók felajánlásait. A adományokat egyebek mellett a Kossuth téren, az „Add tovább!” házikóban lehet leadni.

DehirTovábbra is gyűjtik az adományokat a rászorulóknak