Hivatalos! Balogh Norbert 2020-ig a Palermo játékosa lett

Mint arról a Dehir.hu beszámolt, az olasz élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő Palermo nagyon komolyan érdeklődni kezdett a DVSC fiatal tehetsége, Balogh Norbert iránt. Az olaszok szemet vetettek a mindössze húsz éves támadóra, majd ajánlatot is tettek. A két klub között elindultak a tárgyalások. A DVSC csupán annyit kívánt nyilvánosságra hozni, hogy az elmúlt években a Magyarországról külföldre igazoló magyar labdarúgók játékjogával kapcsolatban lebonyolított transzferek közül valószínűleg a legnagyobb értékű valósul meg, amennyiben megegyezés születik.

Balogh Norbert elkelt

Balogh Norbert elkelt

Az átigazolással kapcsolatban ezután debreceni részről nem tettek hivatalos bejelentést, a VS.hu hírportál azonban érdekes fejleményekkel szolgált kedd reggel. Cikkükben a Tuttonapoli.net című olasz oldalt idézik, mely a Palermo elnöke, Maurizio Zamparini sajtótájékoztatóján tett bejelentéséről számolt be. A klubelnök arról beszélt, hogy plusz bónuszok mellett több mint 5 millió eurót, azaz közel 1,5 milliárd forintot fizettek ki Balogh Norbert játékjogáért. Zamparini nagy reményeket fűz a Loki tehetségéhez, hiszen az mondta: „Balogh lesz az új Cavani”. Az elnök azt is megemlítette, nemet mondtak egy angol klubnak, amely állítólag 10 millió eurót ajánlott a fiatal debreceni focistáért, aki ezidáig az NB I-ben 15 mérkőzésen 3, az Európa-liga selejtezőjében pedig 6 mérkőzésen 2 gólt szerzett a 2015–2016-os szezonban. A válogatott találkozókat is beszámítva 2015 őszén 24 tétmérkőzésen 5 találat és 6 gólpassz a mutatója.

A Dehir.hu még kedden megkérdezte a DVSC-t, Szilágyi Sándor cégvezető azonban nem akarta kommentálni a fent említett értesüléseket, sőt visszakérdezett, tulajdonképpen kiről is érdeklődünk. Azt mondta, az üggyel kapcsolatban jelenleg nincs mit mondania, nyomatékosította, ha megállapodás születik Balogh Norbert jövőjével kapcsolatban, akkor erről hivatalosan, internetes oldalán fogja tájékoztatni a nyilvánosságot és a szurkolókat a debreceni klub. Eközben az olasz szaksajtó kedden már arról írt, hogy a fiatal csatár túlesett az orvosi vizsgálaton. A Dehir.hu elérte telefonon a csatárt, aki jelenleg is Olaszországban tartózkodik. Mint mondta, egyelőre nem kommentálhatja az eseményeket, de azt megosztotta velünk, hogy nagyon sokat jelent neki a debreceni szurkolók és a város támogatása, s amint lehetősége lesz rá, személyesen szeretné tájékoztatni a nyilvánosságot.

Szerda délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Palermo, amelyen Manuel Gerolin, a klub sportigazgatója Balogh Norbert ügyéről is szót ejtett, mondván: már csak néhány adminisztratív részlet hiányzik a teljes megegyezéshez.

A hír aztán először a palermói csapat hivatalos honlapján jelent meg kedden, kora délután.  Balogh Norbert a 22-es mezt kapja és 2020 június 30-ig kötött szerződést. A csatár játékjogával kapcsolatban a két klub 2.200.000 euróban állapodott meg. Ez 16 millió forintnak felel meg havonta. A Loki honlapja szerint az összeget az aláírás napján teljes egészében át is utalták a DVSC számlájára.

További részletek hamarosan…