Háromezer forintba kerülhet egy szendvics a DKV járatain – videóval

Áthúzott cigaretta, hamburger és fagylalt. A jól ismert piktogramok régóta láthatóak a tömegközlekedési eszközökön. Az idei évtől azonban már a digitális monitorokon is jelzik, hogy utazás közben tilos az étel és italfogyasztás. Ez megosztja az utasokat.

Tilos enni és inni is a DKV járatain

Tilos enni és inni is a DKV járatain

– Egyetértek ezzel, mert ha sokan vannak a tömegközlekedési eszközökön, akkor nagyon jó esély van arra, hogy valakire ráborítanak, vagy ráejtenek, valami enni- vagy innivalót. Ha valaki például a buszon eszik, az azzal jár, hogy szemetel a járművön – hallhattuk Szilágyi Renátát.

Találkoztunk olyan utassal is, aki szerint túl szigorú a szabályozás. – Ha valaki siet például munkába, iskolába, és nincs sok ideje, akkor nem lenne rossz, ha tudna valamit utazás közben enni vagy inni – mondta Kurilla Zoltán.

Akit az ellenőrök rajtakapnak, annak 3000 forint helyszíni bírságot kell fizetnie. A DKV képviselője azt mondta, hogy a társaság üzletszabályzata előírja: semmiféle ételt és italt nem szabad fogyasztani a járatokon.

– Nemcsak azért tilos, mert az utasok beszennyezhetik mind a járművet, mind az utastársaik ruházatát, hanem azért is, mert balesetveszélyes, hiszen ha egy hirtelen fékezésre, vagy egy baleset elkerülésénél egy hirtelen kanyarodásra kerül sor, akkor az ételt, italt fogyasztó személy is megsérülhet – nyilatkozta Hernádi Zoltán, a DKV Zrt. értékesítési igazgatója.

Tavaly ilyen okból mintegy 300 esetben szabtak ki bírságot az ellenőrök Debrecenben.

DehirSokba kerülhet egy gyors reggeli a DKV valamelyik járatán