Három hónapra adott munkát a szoboszlói rendőröknek Repülős Gizi

Amint arról korábban beszámoltunk, szeptemberben egy hajdúszoboszlói férfi a házában találta a 88 éves K. Sándorné B. Gizellát, akit Repülős Giziként ismer az ország. Az asszony éppen kutatott a szekrényben. A sértett visszatartotta a hívatlan vendéget a járőrök helyszínre érkezéséig. A rendőrök igazoltatták a nőt, akit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a rendőrkapitányságra. A nyomozók a nőt gyanúsítottként kihallgatták, aki állítása szerint csupán szállást keresett és az eső miatt ment be a legközelebbi házba.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az idős nő ellen a lopás vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

A Repülős Gizi néven ismert asszony egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben.