Hangulat-gyakorlatok: citera is zengeni fog a cívisvárosban

Úgy tekintenek a fotográfiára, hogy ami rossz lehet vele, az sokkal rosszabb lenne nélküle.” – Rácz Patrik fotós gondolatai ezek, akinek munkáiból február 6-án nyílik tárlat az Élettudományi Galériában. Hangulat-gyakorlat – Mood Exercise: ez a kiállítás címe, melyet szombaton délután Katona Bálint (fotóművész, költő) ajánl a közönség figyelmébe. Az eseményen közreműködik: Kisszántó.

Másnap, vasárnap délelőtt a Debreceni Alkotó Képzőművészek (DAK) alkotásaiból nyílik tárlat a DOTE Elméleti Galériában. A csoport másfél éve, 2014 őszétől viseli a DAK nevet, korábban a 2006-ban alakult OKIT debreceni csoportjaként kezdték el a közös munkát Csedreki László szobrászművész vezetésével. A csoport tagjai nem hivatásos képzőművészek, ugyanakkor saját bevallásuk szerint elhivatott alkotók, különböző szabadiskolák, művésztelepek és alkotótáborok rendszeres résztvevői.  Kiállítók: † Barkó Erika, Kelemen Béla, Luczi János, Matti Armas Korpela, Medveczky Nóra, Nagyné Hirsch Katalin, Pallás Ferenc.

A tárlatot Szonda István, a Gyomandrődi Múzeum igazgatója nyitja meg február 7-én 11 órakor, közreműködik a Debreceni Citera Zenekar.