Hamis papírokkal akart utazni az albán férfi, a debreceni reptéren kapták el

Egy férfi jelentkezett az ország területéről kilépésre február 3-án délután a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren. A férfi a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársának az ellenőrzés során egy román személyi igazolványt adott át, azonban az útlevélkezelő román nyelvű kérdéseire nem tudott válaszolni, emiatt a férfit a rendőrök alapos ellenőrzés alá vonták és kézipoggyászában megtalálták albán személyi igazolványát és albán vezetői engedélyét.

A román személyi igazolványról a rendőrök megállapították, hogy az más nevére kiállított valódi okmány. A 28 éves férfit a járőrök elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozók kihallgatták, majd a határrendészek meghallgatták és ezt követően idegenrendészeti őrizetbe vették.

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást, míg a Debreceni Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat M. Viktor ellen.