Halott és rengeteg sérült a Miss Universe-gála helyszínén

Egy ember meghalt, ketten kritikus állapotban vannak, és 37 megsebesült, amikor egy nő a tömegbe hajtott a Las Vegas-i Paris Hotel közelében – tájékoztatott Peter Boffelli, a helyi rendőrség szóvivője. Az indíték egyelőre ismeretlen.

A gázolás helyszíne

A gázolás helyszíne

Az 1996-os Oldmobile autó a Paris Las Vegas Hotel épületével szemben levő tömegbe hajtott.

A sofőrt a helyszínen őrizetbe vették. Nem tudni, szándékosság vagy rosszullét volt a baleset oka – nyilatkozta a rendőrségi szóvivő. A rendőrség egyelőre nem zárt ki egy lehetséges indítékot sem.

Egyes feltételezések szerint az áldozatok száma eléri a 20 főt is. Az NBC helyi riportere Gerard Ramalho szerint a sofőr a járdára hajtott majd beleszállt egy nagyobb embercsoportba.

A helyszín tele van mentő- és rendőrautókkal, rengetegen sokkot kaptak, hatalmas a pánik. Az első értesülések szerint a sérültek többsége turista, sok közöttük a francia állampolgár.

A KTNV-nek néhány tanú azt nyilatkozta, hogy a nő mellett egy gyermek is tartózkodott a kocsiban. A beszámolók szerint az autót vezető asszony megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrség azonnal elfogta.

A Las Vegas-i rendőrség arról számolt be, hogy az incidens időpontjában éppen a Miss Universe parádéja zajlott, amelynek a döntősét épp akkortájt hirdették ki. A viadalon Nagy Nikoletta személyében magyar versenyző is van.