Hajszálra voltak a nagy bravúrtól a Loki kézisei Siófokon

Egyértelműen a dobogóért küzdő hazaiak voltak a meccs favoritjai, a lokistákra az esélyleső szerep jutott.

Majdnem összejött a bravúr

Majdnem összejött a bravúr

Az első percek gól nélkül peregtek le, kapusbravúrok és hibák jöttek sorozatban mindkét oldalon. Erdősi Ildikó szerezte meg a vezetést emberelőnyben a hazaiaknak, de Karnik egyenlített, sőt Despotovic és Kelemen góljaival 2-4-re vezetett a Loki. Orbán Anna persze megkezdte a gólgyártást, már három gólnál tartott a meccs első negyedében. Siska Pálma hetesével hátrányban is tartotta előnyét a Debrecen (4-6). Sajnos túl szigorúan Garbuz már a második kétpercesét kapta, a 20. percben pedig egyenlített a Siófok, de a Loki ismét meglépett (6-8).A félidő vége felé a harmadik büntetését kapta a Loki, majd a negyediket is, de az előny maradt, az utolsó percig. A szünetre döntetlennel vonultak a felek (10-10).

A szünet után Karnik Szabina negyedik gólja ismét ikszet eredményezett, majd “Szacsa” és Garbuz újabb találata megint Loki-előnyt hozott. Lehetett volna háromgólos is a Loki-fór, de sajnos Slakta ziccere kimaradt. Tíz perc alatt csak egy hazai gól született, Orbán Anna is visszaesett egy időre, de nem sikerült jelentős előnyt kovácsolni ebből. Lajos viszont továbbra is szenzációsan védett, tartva csapatának előnyét, de a Loki-gólszünete végül meghozta az egyenlítést a hazaiaknak (14-14). Hatalmas volt a küzdelem, Christian Dalmose hét a hat elleni játékkal próbálkozott, sikerrel, mert csapata átvette a vezetést.

A Loki görcsösen támadott, de Siska büntetőjével megint ikszre álltak a csapatok. Klikovac találatát nem adták meg, majd Orbán góljával kettővel vezetett a Siófok. Úgy tűnt, a végjátékot már nem bírják erővel a debreceniek, de újabb fordulat jött, Kudor két gólja megint egyenlítést hozott négy perccel a vége előtt (17-17). Erdősi szerzett vezetést a hazaiaknak és már csak két perc volt hátra. Támadhatott az egyenlítésért a Debrecen, az utolsó percben, a bírók azonban hagyták, hogy a hazaiak széttördeljék a játékot, a nem állították meg az órát a siófoki szabálytalanságoknál, Garbuz időn túli szabaddobása nem sikerülhetett, így fájó és nem érdemelt vereség lett a meccs vége. Siófok-DVSC-TVP (18-17).
.