Győzelemmel zárta az évet a DEAC Kamilla

Hatalmas iramban indult a találkozó, mindkét együttes igyekezett gyors támadásokat vezetni. A fiatal kecskemétiek csak az első percekben tudták tartani a tempót az esélyesebb házigazdákkal. Filip Patkovic tarthatatlannak bizonyult a palánk alatt, ráadásul a távoli dobások is ültek debreceni részről, elsősorban Pék Dávidnak köszönhetően, aki háromszor is eredményes tudott lenni triplavonalon túlról. Bár a hírös városiak olykor ötletesen játszottak, a negyed végére így is magabiztos előnyt sikerült kiharcolniuk Dr. Nagy Ágoston tanítványainak.

A második felvonásban továbbra is folytatódott a ponterős játék a csapatok részéről, mindkét gárda nagyszerű dobóformát mutatott. A különbséget a szerzett labdák száma jelentette, hiszen a DEAC agresszív védekezésének hála, rendre könnyű kosarakat szerezhetett. A nagyszünetre magabiztos 16 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A fordulás után tovább fokozták a tempót a debreceniek, szinte minden támadásukból pontokat dobtak, míg a vendégek nem tudtak mit kezdeni a hajdúságiak egészpályás letámadásával, s 28-4-es rohanásuknak köszönhetően már a harmadik negyedben eldöntötték a találkozót. Nagy Botond triplaesőjének, és a nagyszerű csapatvédekezésnek köszönhetően az utolsó játékrészt negyvennégy egységnyi különbséggel kezdhették a felek. A végére még az is belefért a Kovács Imrééknek, hogy az utolsó etapot hét ponttal elveszítsék.

Végeredmény:

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – KTE Duna Aszfalt 102-65 (31-20, 26-21, 34-6, 11-18)

DEAC: Patkovic 33, Kovács 10, Pék 9/9, Nagy Be. 3/3, Nagy Bo. 31/24 cserék: Takács 6, Gál -, Kiss 2, Lippai 3, Erdei 5/3, Széll -.

A bajnokság állása:

M    Gy   V

Salgótarjáni KSE             8    7    1
Békési SzSK                  8    7    1
DEAC Kamilla Gyógyf.   8    5    3
Budapesti Honvéd SE       8    5    3
Tiszaújváros                    8    4    4
MEAFC                          8    4    4
Vásárhelyi Kosársuli        8    4    4
Óbudai Kaszások            8    4    4
Budafok                          8    3    5
KTE-Duna Aszfalt            8    2    6
EKF-Eger-KOK SE          8    2    6
MAFC II.                         8    1    7