Gyermekeket zaklatott szexuálisan egy migráns Németországban?

Szexuális zaklatással gyanúsítanak Németországban egy afgán menedékkérőt – írta hétfőn a Bild című lap az online kiadásában. A történtekről a 18 éves lány értesítette az uszoda vezetőit, miután véletlenül fültanúja volt annak, hogy a két kislány beszámolt szüleiknek a zaklatásról.

A menedékkérőt a rendőrség őrizetbe vette, kihallgatta, majd szabadlábra helyezte. Gyermek sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszakkal és szexuális zaklatással gyanúsítják.

A külföldiek által elkövetett szexuális zaklatások kérdésköre a szilveszterkor Kölnben és más városokban elkövetett tömeges molesztálások és rablások révén a német nyilvánosság egyik központi témája lett. Szinte naponta ad hírt a sajtó ilyen ügyekről.

Szilveszteréjjel egy nagyjából ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, amelyek elkezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Két nőt megerőszakoltak. Más városokban is történtek hasonló támadások. Áldozatok és tanúk arab vagy észak-afrikai támadókról számoltak be.