Fontos szakmai címet kapott a Határ úti ipari park

Kitüntető szakmai elismerést kapott a Határ úti ipari park, mely elnyerte a Tudományos és technológiai park címet. Herdon István az ipari területet üzemeltető Xanga cégcsoport vezérigazgatója elmondta, az elismerés üzenet értékű, hiszen az ipari parkban jelenleg is több mint ötezer ember dolgozik, s várhatóan a következő négy-öt évben ez a szám tovább fog nőni. Hangsúlyozta, terveik szerint 2020-ig 3-4 ezer új minőségi munkahely létesül majd a Határ úti parkban, ahol jelenleg 45 vállalt működik.

Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium belgazdaságért felelős helyettes államtitkára az ipari parkban tartott eseményen elmondta, összesen hatmilliárd forint forrásra pályázhatnak idén a magántulajdonban lévő ipari parkok, inkubátorházak fejlesztésre szintén a GINOP keretében további kétmilliárd forint áll rendelkezésre.

Azok az ipari parkok, amelyek tulajdonosai között önkormányzatok is vannak, a területfejlesztési operatív program keretében további mintegy 50 milliárd forintot használhatnak fel fejlesztésre ebben az évben – mondta Lanner Áron Márk.