Fölényes debreceni kosárgyőzelem a borsodiak otthonában

A hazai pályán mindezidáig hibátlan borsodi alakulatot 32 ponttal múlták felül dr. Nagy Ágoston tanítványai.

Takács Dani 19 ponttal járult hozzá a sikerhez

Takács Dani 19 ponttal járult hozzá a sikerhez

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés debreceni szempontból, Pék Dávid és Filip Patkovic is a hárompontos vonalon túlról köszönt be az első percben, így a MEAFC a kezdetektől csak az eredmény után futhatott. A rutinos házigazdák – elsősorban kőkemény belső játékuknak köszönhetően – igyekeztek felzárkózni, de szemmel láthatóan nem ízlett nekik a hajdúságiak által diktált tempó. A pontgazdag első felvonás végül öt pontos vendég előnnyel zárult.

Nem engedett agresszív védekezéséből a DEAC a folytatásban sem, rendre eladott labdákra kényszerítették ellenfelüket, melyekből könnyű kosarakat szereztek. Felállt védelem ellen sem szeppentek meg azonban a debreceniek, a magasemberek nagyszerű együttműködéseinek köszönhetően a különbség folyamatosan nőtt. A naptári év végén tapasztalható bizonytalanságnak nyoma sem volt ezúttal, a csapatjáték már-már az előző szezonban ezüstérmes csapatéhoz volt hasonlítható.

Huszonnégy pontos előnyének tudatában a fordulás után kissé leeresztettek Nagy Botondék, az exdebreceni Tóth Gábor vezérletével sikerült is közelebb lopózniuk a házigazdáknak, ám a feltámadás tiszavirág-életűnek bizonyult.

A záró felvonásban ismét ritmust tudott váltani a DEAC, melyre már nem volt válasza a borsodiaknak. A találkozón bátor és hasznos játékkal bemutatkozott a hajdúságiak utánpótlás válogatott játékosa Opre Roland is. Összességében szintvonalas mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók, melyen végül megérdemelt 32 pontos vendéggyőzelem született.

MEAFC – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 66-98 (21-26, 12-31, 22-13, 11-28)
DEAC: Patkovic 23/6, Kovács 9, Pék 6/6, Nagy Be. 7/6, Nagy Bo. 19/3 cserék: Vas 2 Szarka -, Gál 2, Kiss 2, Takács 19, Opre 2, Erdei 7.

Dr. Nagy Ágoston:
Figyeltünk a részletekre és a súlyának megfelelően álltunk a mérkőzéshez. Volt, amikor jól játszottunk és ezért nőtt a különbség kétszer is harminc pont fölé. A vizsgaidőszak néha meglátszott a döntéseinken, viszont az elmúlt két hét edzésmunkája fizikailag is javította formánkat. Filip játékán sokat módosítottunk, és ez ellenállhatatlanná tette sok helyzetben. Takács Dani pontokban már visszatért, ez is örömteli változás. Mindenki nagyon pozitív volt, ami azt sejteti, hogy ennél csak jobbak leszünk. Hamarosan jönnek a sorozatterhelések, s ettől biztos fejlődést remélek.

A tabellán a Békési SK (8 győzelem) vezeti a mezőnyt, mögöttük a Salgótarján, a DEAC és a Budapest Honvéd áll, egyaránt 7 győzelemmel.