Földrengés rázta meg Afganisztánt és Pakisztánt

Egy pakisztáni tisztviselő azt mondta az AP amerikai hírügynökségnek, hogy a helyi idő szerint nem sokkal éjfél után bekövetkezett és 59 másodpercig tartó, 6,9-es erősségű földrengés epicentruma Tádzsikisztánban, az afgán határ közelében volt. Az Egyesült Államok Geológiai Felügyeletének (USGS) közlése szerint a földmozgás az északkelet-afganisztáni Hindukus hegységből eredt, és 6,2 erősségű volt.

Még nem tudni, pontosan milyen károkat, pusztítást végzett a rengés

Még nem tudni, pontosan milyen károkat, pusztítást végzett a rengés

Az északnyugat-pakisztáni Pesavar városban több épület összedőlt, tisztviselők elmondása szerint összesen 41 embert szállítottak kórházba. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy enyhe, vagy súlyos sérüléseket szenvedtek ezek az emberek.

A földrengést Pakisztánban a vitatott hovatartozású Kasmírban és a fővárosban, Iszlámabádban is lehetett érezni, ahol sok ember elővigyázatosságból az utcákra menekült.

A pakisztáni katasztrófavédelmi hatóságok közölték, hogy egyelőre zajlik a földrengés okozta károk felmérése, de további részleteket nem osztottak meg.

Az előzetes jelentések szerint Afganisztán fővárosában, Kabulban is érezhető volt a földmozgás, de egyelőre nincsenek információk arról, okozott-e károkat és sérüléseket a földrengés a Pakisztánnal határos közép-ázsiai országban.