Finom falatokkal lepték meg az állatokat a debreceni állatkertben

A gyerekek körében népszerű program volt az állatok karácsonyán a fehér szamár vezette szekéren utazni. A legtöbben viszont a szakvezetéssel egybekötött sétán vettek részt.

Idén is sokan voltak kíváncsiak az Állatok karácsonyára

Idén is sokan voltak kíváncsiak az Állatok karácsonyára

Az állatok karácsonyán volt miből válogatni a nagyerdei park lakóinak. Azon kívül, hogy az otthonukat feldíszítették almával és naranccsal, a menü is kiadós volt. Hirtelen azt sem tudták, mit válasszanak a nagy halom finomságból.

A látogatók a gibbonházból a leopárd és a kenguruk ketrece felé vették az irányt. Az állatok karácsonyára minden évben több százan ellátogatnak.

– Kijöttünk megnézni az állatokat. A fióka még túl sokszor nem volt állatkertben, tán kétszer eddig, és olyan jó idő van, kicsit sétálunk a karácsonyi ebéd után – hallhattuk Sörös Zoltánt.

Az érdeklődőknek a ragadozók tetszettek a legjobban. A séta fő attrakciója az oroszlánetetés volt. A nagymacskák egy percig sem haboztak, hamar kibontották a karácsonyi ajándékukat.

oroszlanAz állatkerti gondozók számára minden évben fontos, hogy a látogatókon kívül a park lakói számára is emlékezetes legyen a szeretet ünnepe.

– Próbáljuk meglepni őket. Ugye viszonylag egy szűkebb területen laknak, mint az eredeti élőhelyükön, és kihívás az állatápolóknak is az, hogy olyan helyre varázsoljanak ételeket és ételkülönlegességeket, amelyek felkutatása megdolgoztatja mind szellemileg, mind fizikailag az állatokat – közölte Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ezen a napon tartottak szülői értekezletet az örökbefogadóknak. Jelenleg csaknem hetven magánszemély vagy cég gondoskodik egy-egy állatkerti lakóról.