Filmet készítenek Stan és Pan legutolsó turnéjáról

Stan és Pan komédiásduó utolsó, 1953-as turnéjáról szóló filmet készít a BBC – olvasható a médiaszolgáltató hírportálján. Stant, azaz Stan Laurelt Steve Coogan, míg Pant, vagyis Oliver Hardyt John C. Reilly játssza a Stan and Ollie című filmben, melynek forgatókönyvét Jeff Pope írta. Ő az Oscar-díjra jelölt Philomena című filmen már dolgozott együtt Coogannel. A filmet Jon S. Baird, a Mocsok című 2013-as thriller direktora rendezi.

„Amikor a filmjeiket látom, újra hatéves vagyok, szombat délelőtt van, otthon ülök és megbabonázva nézem a tévét. Tudom, mekkora felelősség életre kelteni a két karaktert, de nem kesztyűs kézzel nyúltam a témához, nem rózsaszín szemüvegen át tekintettem a fiúkra. Élő, lélegzetelállító figurák ők a maguk hibáival és gyarlóságaival. Míg utánajártam a történetüknek, rengeteg olyan részletre bukkantam, amiről fogalmam sem volt” – mondta a forgatókönyvíró.

A film rendezője, Baird így fogalmazott: “Mint oly sokan, én is a Stan és Pant nézve nőttem fel, megtiszteltetés, hogy segíthetem ennek a szeretettel, nevetéssel és barátsággal teli igaz történetnek a filmre vitelét”.

Stan és Pan duója utolsó turnéján az Egyesült Királyság revüszínpadain lép fel. A filmből kiderül, hogy eleinte kevesen nézték meg a műsort, ám a turné végül hatalmas siker lett – annak ellenére, hogy Hardy egészségi állapota egyre romlott, a páros pedig tudta, hogy karrierjük végén járnak.

Oliver Hardy 1957-ben, 65 évesen, Stan Laurel nyolc évvel később, 74 évesen halt meg.