Fergeteges bulival búcsúztak az évtől Debrecen főterén a szilveszterezők – fotókkal

Idén is nagyon sokan gyűltek össze december 31-én éjszaka a Kossuth téren, hogy együtt búcsúztassák el a 2015-ös évet és köszöntsék a 2016-os esztendőt. A főtéren bulizókat ezúttal is szórakoztató programokkal várták a szervezők, így akik ott voltak az év utolsó óráiban a Nagytemplom előtt, azoknak biztosan maradandó élményekben lehetett részük.

Jó volt a hangulat a nagy hidegben is a főtéren

Jó volt a hangulat a nagy hidegben is a főtéren

Bár igen kemény mínuszok érkeztek az óesztendő utolsó napján, a hangulat ennek ellenére is fergeteges volt: mondhatni, elképesztően forró. A kellemetlen hideg ellenére a Kossuth téren karneváli tömeg gyűlt össze a közös visszaszámláláshoz. Több ezren látogattak Debrecen főterére, hogy a szabad ég alatt közösen köszöntsék az újévet, a helyiek mellett sok külföldről érkezett egyetemi hallgatók is részt vett az év utolsó nagy mulatozásában.

szilveszterbelsoAhogy az ilyenkor lenni szokott, ezúttal is igyekeztek a szilveszterezők minél vidámabb arcukat mutatni, előkerültek a színes parókák, hangos kürtök, a tarka álarcok és természetesen a pezsgősüvegek is. Nagy létszámú társaságok is várták a visszaszámlálást, de sok olyan szilveszterezővel is lehetett találkozni, akik párjukkal, családtagjaikkal, egészen kicsi gyerekekkel várták az új esztendő beköszöntét.

Galéria megnyitása (43 kép )

Az év utolsó napján este 9 órától vette kezdetét a főtéri parti. A szakmai berkekben valamint a széles közönség körében is nagyon népszerű Parno Graszt ezúttal is nagyon kitett magáért, olyan bulit kerekítettek, amivel alaposan megtáncoltatták a szilveszterezőket, de a bulinak még közel sem volt vége. A Parno Graszton kívül DJ Sunny forrósította a hangulatot, valamint a 2013-as Debrecen Hangja verseny győztese, Kovács Tamás is fellépett a Nagytemplom előtti téren.

szilveszterbelso2Éjfél után a szilveszteri tűzijáték következett, melynek ezúttal is nagy sikere volt. A rakétákat a régi Városházától lőtték a magasba. A bulizók a látványos égi színjáték segítségével vidáman búcsúztak el az óévtől a főtéren, majd hajnali kettőig tartó utcabálon köszöntötték az új esztendőt.